Sopar a Madrid amb vins i productes de Menorca

El Departament de Projecció Econòmica del Consell Insular de Menorca ha organitzat una nit temàtica amb periodistes gastronòmics al restaurant Estimar de Rafa Zafra
xxx
El Saló dels Millors Vins d’Espanya organitzat pels autors de la Guia Peñin, on Menorca tindrà un paper protagonista 

Aquest dilluns i dimarts es celebra a Madrid el Saló dels Millors Vins d’Espanya organitzat pels autors de la Guia Peñin, on Menorca tindrà un paper protagonista ja que set vins dels que es produeixen a la Illa, rebran el reconeixement per haver-se situat amb puntuacions entre els 90 i 93 punts, dos d’ells com a millors de Balears en la categoria de blanc i rosat. Una fita que no passa cada dia i que el Consell Insular de Menorca ha volgut aprofitar per posar en valor els productes de l’illa. Serà dimarts al vespre mitjançant la organització d’un sopar amb dotze periodistes especialitzats del mon del vi, de la gastronomia i d’estil de vida que es celebrarà al restaurant Estimar del conegut xef Rafa Zafra.

xxx
Rafa Zafra serà l'encarregat d'elaborar el menú amb els productes típics de Menorca | Guía Peñín

Un esdeveniment dirigit pel crític gastronòmic afincat a Menorca, Borja Matoses, que exercirà d’ambaixador i amfitrió i que aprofitarà per donar a conèixer les bondats de tot allò que es produeix aquí però també per parlar de la candidatura de Menorca com a Regió Gastronòmica d’Europa l’any 2022. Un sopar de productes menorquins maridat amb els vins protagonistes de la Guía Peñin on no faltarà, entre d’altres, el peix fresc de temporada de Sa Llotja de Maó ni la vedella menorquina, els embotits, el gin, l’oli, el safrà o el formatge amb Denominació d’Origen, que servirà al cuiner per elaborar el seu famos pastís de formatge i demostrar la polivalència d’aquest producte típicament menorquí en un dels seus postres estrella. “Ningú millor que en Rafa per preparar aquest homenatge on seurem a taula periodistes gastronòmics de El Mundo, l’ABC, El Pais, Ezquier, El Economista, entre d’altres” explica Borja Matoses.

 

El millor blanc de Balears

 

Tal com vam avançar a Balears Vadevi aquest estiu, el manual de vins més consultat pels aficionats i professionals del mon del vi a nivell nacional va destacar set vins menorquins amb una valoració entre els 90 i 93 punts. En primer lloc la Guia Peñin situava el Binifadet Tanca 12 del celler Binifadet de Sant Lluís com el millor blanc de Balears (93 punts), un chardonay fermentat en barrica de roure francès i treball de lies durant nou mesos a la pròpia barrica, amb criança de nou mesos en ampolla. Amb 92 punts el Binifadet Pieles, un vi blanc  fet amb maceració pel·licular,  el Binifadet 2 Tancas, un negre elaborat a partir d’un cupatge de syrah i merlot i el Iamontanum del celler Sa Marjaleta de Ciutadella, un vi amb raïm de la varietat syrah que fermenta en dipòsits d'acer inoxidable i madura posteriorment en barriques de roure noves, per passar després a fer-ho en ampolles. Amb 90 punts, el Binifadet Blanc, el BinifadetTanca 13 situat com el millor rosat de Balears i el Binifadet Negre.

xxx
El Binifadet Tanca 12 del celler Binifadet de Sant Lluís com el millor blanc de Balears (93 punts), segons Peñín | Binifadet