Son Cremat presenta els seus vins

El celler de Maó aposta per les monovarietals blanques de muscat i chardonnay
xxx
La vinya del celler de Maó ja mostra imatge de primavera | David Baret

Aprofitant la jornada de presentació que l’Associació Menorquina de Vins de Menorca Illa de la Terra va organitzar a Ciutadella fa un parell de setmanes, el celler de Son Cremat va voler fer gala de la seva nova anyada, la cinquena des de que van sortir al mercat. El celler propietat de l’empresari Joan Fullana que té les seves vinyes a Maó, segueix apostant pels blancs monovarietals, tal com demostren els vins que ha posat en comercialització. D’una banda el muscat sec, que enguany presenta una mica menys de grau i més acidesa amb l’objectiu que sigui més fresc en boca “Ens enfoquem cap un vi que es pugui prendre sobretot a l’estiu, que marida perfectament amb arrossos, per exemple” explica Fullana.

Vins de Son Cremat
Un muscat i un blanc, les novetats de Son Cremat | David Baret
 

 

Enguany només han pogut fer un milenar d’ampolles perquè la meteorologia els va malmetre part de la producció. Chardonnay El segon vi de Son Cremat es el chardonnay blanc, que han decidit que aquest 2018 sigui també monovarietal. ”L’any passat duia una mica de moscatell però enguany només hem preferit que sigui cent per cent chardonnay. La curiositat és que en realitat tenim dos en un perquè el raïm s’ha recollit de dues parcel·les diferents, en temps diferents i que també han fermentat per separat” explica Joan Fullana. “Es un vi molt equilibrat, que hem tingut bastant temps en lies, agafant sumptuositat i cos per tal d’obtenir un vi fàcil de veure” afegeix Fullana.



Comentaris

envia el comentari