Cinc cellers participaran a la tercera edició de la Fira Arrels

La cita amb el millor de la producció artesana i la cuina de Menorca es farà els dies 6 i 7 d’Abril al Recinte Firal de Maó
xxx

El Vi de la Terra Illa de Menorca tornarà ser molt present a través de cinc cellers que participaran a la tercera edició de la Fira Arrels que tindrà lloc a Maó el primer cap de setmana d’Abril. Una plataforma de promoció pels productes de Menorca que s’ha consolidat en només dos anys pel seu model de fira pionera de productes agroalimentaris de qualitat i que permet conèixer productors i productes en un entorn d’oci comercial. Des del Departament de Projecció Econòmica del Consell Insular de Menorca ens han confirmat l’augment en la participació de representants del món del vi que en aquesta nova edició tindrà als cellers menorquins de Hort de Sant Patrici, Torralbenc, Binifadet, Binitord i Sa Forana. “Es confirma l’interès per posar en valor la bona feina que s’està fent al món del vi i ho demostra el fet que hi haurà més cellers que en les dues passades edicions” ha explicat el Conseller Miquel Company, impulsor d’aquest esdeveniment. Una altra participació destacada serà la de l’Associació de Sumillers de Balears a Menorca que s’estrenaran a la Fira Arrels amb cates guiades a les sales de tast.

 

xxx

 

Tercera edició

 

La Fira Arrels té el propòsit de mostrar la millor producció artesana i convertir-se en l’àgora de la cuina menorquina. Durant dos dies, Arrels dóna l’oportunitat de tastar i comprar productes de qualitat. Olors, textures i sabors que transporten a la quotidianitat i a l’essència de Menorca tal i com expliquen des de la organització d’aquest esdeveniment.  Enguany serà la tercera edició i l’expectativa segueix sent molt alt perquè el creixement en dues edicions ha estat espectacular. Dels 28 expositors del primer any es va passar a 45 però el més espectacular va ser el nombre visitants que d’una edició a l’altre va créixer un 50 per cent arribant als 4.500 visitants amb 20.000 tiquets de degustació venuts.  “Darrere cada expositor de la fira, no només s’hi troben els millors productors de l’illa, sinó també un raig d’història i passió per l’ofici i la tradició. Forners, xarcuters, pescadors, formatgers, pastissers, entre molts d’altres, inspiren la dieta i la cuina local, que es nodreixen d’un territori únic; reserva de la biosfera. I a més, fomenten una alimentació que es basa amb productes saludables i de proximitat” explica Miquel Company, Conseller de Projecció Econòmica. A més, cada edició ha comptat amb cuiners il·lustres del panorama nacional que han fet les delícies dels assistents.

xxx