Cinc cellers menorquins participaran a la quarta edició de la Fira Arrels

Els dies 4 i 5 d'abril s'espera batre el rècord de participants i de visitants de l'any passat

La cita anual amb el producte local i la cuina de Menorca torna els propers 4 i 5 d’abril al recinte firal de Maó amb la Fira Arrels en una nova edició que aquest any farà gala de l'elecció de la illa com a Regió Europea de la Gastronomia 2022, guardó concedit el passat mes de desembre per l'Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme (IGCAT). Fins a quatre cellers menorquins, Binifadet, Torralbenc, Sa Forana, Hort de Sant Patrici i Binitord ja han confirmat la seva presència, repetint la seva aposta per donar a conèixer els seus vins entre els més de 4.500 assistents que s’espera pugui tenir l’esdeveniment durant tot el cap de setmana. Dos dies plens d'activitats que concentraran una mostra del millor de la cuina i producció artesanal de l'illa amb conferències, showcookings, tallers de degustació i cuina, i els estands de producte local per presentar les darreres novetats.

xxx
Els vins fets a Menorca tindran un paper destacat al certamen 

Encara no es coneixen quins seran els noms dels cuiners que participaran aquest any ni les activitats amb les que comptarà la Fira però el que serà segur és que els visitants podran comprar directament als productors aquells productes que hagin degustat, així com conèixer de primera mà el procés que hi ha darrere de la seva elaboració. Repetiran, això si,  activitats com l'Aula de Cuina, per on passaran prestigiosos cuiners locals i forans que elaboraran receptes en directe, l'Aula de Tast com espai d'aprenentatge on tindran lloc degustacions, xerrades i maridatges de productes de la fira o els tallers de l'Aula Infantil adreçats als més petits que també podran aprendre a elaborar receptes de cuina.

xxx
Els tasts són un dels atractius de la Fira Arrels, un any més

El Conseller d’Economia Miquel Company ha explicat que l’edició d’enguany vol batre les xifres de visitants d'edicions anteriors on es van vendre més de 25.000 tiquets de degustació i que van comptar amb un augment en el nombre d'expositors fins a un total de 43 estands.