Èxit rotund del primer tast de vins de l'Associació de Sommeliers a Menorca

La primera activitat de l’Associació de Sommeliers de Balears a Menorca esgota les places disponibles i fa petita la sala del Centre de Convencions d’Es Mercadal
xxx

Sorpresos però molt satisfets es mostraven els promotors de la nova associació de sommeliers menorquins després de comprovar  com la primera activitat que organitzaven al voltant d’un tast de vins negres, exhauria l’aforament disponible i els obligava a fer una llista d’espera. Una cita que va reunir una cinquantena d’apassionats del món del vi on hi van participar set cellers que formen part de la Indicació Geogràfica Protegida, Vi de la Terra Illa de Menorca. La presidenta de l’entitat, Sara Sanchís emfatitzava el bon nivell demostrat del producte que s’elabora a Menorca actualment i que permet defensar en Sala sense complexes. “L’èxit de la trobada demostra la bona feina que s’està fent amb un esforç per la professionalització i uns resultats de qualitat que son molt palpables” destaca Sanchís.

xxx

 

Tast i presentacions

 

La sessió es va desenvolupar en dues parts ben diferenciades. Després de la salutació inicial de la presidenta dels sommeliers i del president de l’associació de productors, Toni Salord, que també hi era present, es va fer un primer tast de vins negres dels set cellers presents, Binifadet, Torralbenc, Sa Forana, Iamontanum, Sa Cudia, Binitord i Hort de Sant Patrici. Posteriorment, cadascun d’ells va poder explicar les novetats de producció i va iniciar-se un diàleg obert en el que es va parlar de clima, de l’aclimatació de la vinya o de les varietats emprades a l’illa. Precisament un dels temes que va sortir a la conversa va ser la introducció de la callet com a nova varietat en la producció.

 

xxx

 

La segona part de la trobada va permetre a aquells cellers que tenien un segon o un tercer vi, poder presentar-lo i fer-lo tastar a tots els assistents. Tot just un mes després de la seva presentació en societat a Ciutadella, l’entitat ja ha donat d’alta a 21 socis i ha demostrat la seva capacitat de convocatòria. Els sommeliers menorquins han anunciat també que participaran a la propera Fira Arrels que tindrà lloc els dies 6 i 7 d’abril a Maó.



Comentaris

envia el comentari