Daniel Àrias (ABS) descobrirà, a través d'Instagram, com són els vins de Mallorca

Serà l'encarregat d'una de les tres sessions de la "Quarantena formativa" d'Enoaula

Aquí i ara es tracta de no quedar-se enrere. Que no es pot sortir? Idò a cercar la solución per seguir present. Que no es pot anar a fer clase? Idò, la muntarem per internet, a través de les xarxes socials…Una cosa semblant és el que haurà pensat Xavi Nolla, director d’Enoaula, que de fer clases presencials ha començat a organitzar la “Quarantena Formativa” amb clases en directe a través d’Instagramm. De moment n’ha engegat una primera ronda de tres sessions  participativa i de franc. S’ha fet ja una primera sessió sobre Champagne, amb Dani Corman (conegut com l’ambaixador del champagne a Espanya) i ara arriba la segona, aquesta setmana, sobre el vins de Mallorca a càrrec del president de l’Associació de Sommeliers de Balears (ABS), Daniel Àrias. La primera ronda acabarà amb una tercera sessió la setmana que ve  sobre vins amb botrytis, estils i origens amb Àlex Escáriz (Sommelier restaurante Mugaritz)....

xxx

Àrias, president de l'ABS, explicarà a una Enoaula virtual, com són els vins de Mallorca 

Com que el tenim aprop, a En Dani, l’escometem amb un parell de preguntes com aquestes per que ens expliqui com ha sorgit la iniciativa i que en sortirà de tot plegat:

 

Adaptar-se o quedar-se  en la cuneta. Què és la Quarantena formativa? I qui s'apunta a una formació a través de Instagram?  

Adaptar-se sempre !! Les noves formes de comunicació ens fan possible continuar formant i formant-nos encara que sigui de manera virtual, que cal no oblidar que encara així és presencial. Perquè has de ser seguidor de la persona que dóna la formació i connectar-te amb ell quan emet el directe.

  

Com és això de donar formació a través de la xarxes socials, quines limitacions té i quins avantatges?  

És una manera d'arribar a molta gent alhora i de qualsevol part del món. L'altre dia per exemple ens enviaven salutacions des de llocs tan dispars com Califòrnia, el Brasil, Mèxic, Alemanya, Suècia...

La limitació és el temps. Màxim pots estar 1 hora, després es talla. Però l’avantatge és que pots gravar-ho i després penjar-ho en una altra plataforma com la teva Pàgina Web o Facebook

 

Heu detectat interès? Perquè? Que pot suplir o complementar aquest tipus d'iniciatives?  

Si, molt d’interès. Cal no oblidar que aquest tipus de formació costa diners i en aquests dies es fan gratuïtes. Igualment mai es podrà suplir a les formacions presencials que són molt més extenses i es complementen amb dossiers, tast de vins, etc.

 

Es tracta d'una formació atípica en un moment atípic. Es podrà homologar el coneixement d'alguna manera? Això “dóna punts”?

Jajaja No, són petites pinzellades. Per a homologar i donar punts ens hauriem de poder  estendre'ns més. El que si és veritat que desperten l’ interès de moltes persones alienes a aquest món o que comencen i que a través de les xarxes decideixen després formar-se més.

 

Els sommeliers estau cercant camins per a mantenir-vos actius, ara que la restauració i la distribució estan “en coma”. Com valorau el moment?

No sols els sommeliers ens mantenim actius. Tots els del gremi.,,, Cuiners mostrant receptes, Barmans fent cocktels ... necessitem mantenir-nos actius i sobretot pròxims als nostres clients i amics.

Seran uns temps dificiles i cal estar molt units i ajudar-nos .

 

 

  

xxx
Avui la formació on line és la gran alternativa ja que l'altra, la tradicional, no és possible 

 

Que creis que sortirà de tota aquesta experiència? Com a col·lectiu, que haureu après?

Encara és prest per a dir-ho però el que és clar que serà un abans i un després i que aquest tipus de comunicació es continuarà mantenint, no sols de formació, també el contacte amb els cellers,etc...