Adéu, Vinyòvol

Andreu Oliver deixa les col·laboracions a l'Ara Balears per dedicar el 100% a Can Majoral

 

xxx
Andreu Oliver ens hi ha transmès la passió pel vi des de les pàgines de l'ARA Balears 

Si, lectores i lectors de Balears Vadeví, Vinyòvol deixa el diari i torna a la vinya i al celler. Andreu Oliver, l’enòleg i vinyòvol de Can Majoral ha penjat el teclat per més endavant i ha posat el punt apart a les seves col·laboracions a l’ARA Balears.

Han estat quatre anys de contacte quasi sempre setmanal i ens aviem acostumat a llegir-lo. Ens ha guiat pel mon dels vins, de la vinya i del celler d’aquí i d’allà, ens ha obert a les novetats  d’aquest món i a les preocupacions del sector com per exemple la continuada minva del consum de vi per persona i any, la percepció que en tenen els més joves d’aquest consum que es torna ocasional i no quotidià, com des de l’inici del temps.

Deixa caure, al seu escrit de comiat, delicades reflexions que així i tot són un toc d’atenció :”La sensació és que cada vegada llegim, miram, parlam i discutim més de menjar; en canvi, va minvant la dedicació a fer-lo, a posar-se a cuinar a foc lent alguna recepta per llepar-se els dits, peresa de cuinar però no de triar plat assegut a un restaurant. Amb el vi tres quarts del mateix, se’n parla molt, se n’escriuen articles, se’n fan informacions, reportatges, però amb pas lent però ferm altres begudes, bàsicament la cervesa, avancen de manera magistral amb comunicacions senzilles, clares, entenedores i alegres”

 

  

En prenem nota a Balears Vadeví per la part que ens toca i mirarem d’esmenar ni que sigui per una molt bona causa: La difusió de la informació que ens és propia, la del món del vi i dels personatges que l’envolten.

 

Andreu Majoral s’acomiada de les pàgines de l’ARA, on reconeix que “No som periodista ni prescriptor, però he passat un guster de col·laborar com a vinyòvol literari, un enòleg de teclat que s’adona que els raïms i el celler reclamen una mica més d’atenció i decideix fer un punt a part a una fantàstica etapa. Encara queden moltes històries per explicar, queden molts de vins per ser recomanats i sobretot beguts, queden moltes persones per conèixer, molts paisatges per descobrir, moltes cultures i maneres de fer que emocionen i estic ben segur que ho podreu trobar i tastar si tresqueu una mica, i com sempre solem dir amb les amistats que estimam els vins: salut i bons vins”.

xxx
Andreu saludava així fa només uns dies a la festa del 40è aniversari de Can Majoral , talment un adéu |

 

Salut i bons vins, idò, Andreu i que a la vinya i al celler ens retrobem a partir d’ara. Ah, i gràcies