Els vins de Mallorca volen fer diana a Madrid Fusión

Les DO Binissalem i Pla i Llevant participen un any més al congrés de la gastronomia que comença dia 13

És la 18ena edicio d'aquest congrés de la gastronomia que té seu a Madrid i els vins de les Illes Balears acollits a les DO Binissalem i Pla I Llevant no s'ho volen perdre.. Per això, un any més hi serán presents per mostrar al món el seu producte. Ens conviden a descobrir, degustar, escoltar i aprendre dels experts amb més renom del moment.  

Enguany la cita la cita cerca la "senzillesa meditada", un concepte que vol seguir la línea de la recerca de la puresa de les sensacions i dels sabors i les elaboracions. Un objectiu gens estrany al que bona part dels cellers de Mallorca están adoptant  en un moment en que es valora allò autèntic i propi. 

Es diu, per això que el Madrid Fusión 2020 mostrarà la cuina del menys és més, que serà la gran protagonista, la que prescindeix del superflu. Plats que aparenten simplicitat però amaguen reflexions profundes entorn de les millors matèries primeres. Receptes sense artifici creades a partir de pocs elements, una senzillesa meditada, la puresa que emociona, una tendència en alça en llocs tan distants com Rússia, el Japó, Sud-àfrica o Espanya.

I, a més, Madrid Fusión amplia el seu ventall d'interessos amb dues propostes que iens nteressen especialment. MF agrupa altres dues cites habituals en els últims anys: la X edició de Enofusión, dedicat a tastos, conferències, debats i novetats entorn del món del vi, i la III de The Drinks Xou, que congregarà conferències, masterclass i tastos de còctels i destil·lats units entorn de la «avantguarda líquida».

xxx
La DO Binissalem no es vol perdre la 18ena ediciò del congrés gastronòmic de Madrid| DO BInissalem

La DO Binissalem hi vol ser present i compartirà l'espai de l'stand institucional de Mallorca amb altres organitzacions de productors. 

Hi anirà, també, el president del Consell Regulador, José Luis Roses, en representació de la DO tot i que també hi haurà un espai dedicat a aquesta bodega centenària de Binissalem .

S'hi han organitzat activitats totes elles organitzades entorn la gastronomia i el producte de Mallorca que permetran gaudir també de tastos de vi per aocmpanyar les creacions dels xefs que assisteixen en representació de l'illa a aquest congrés internacional de gastronomia. 

xxx
La DO Pla i Llevant presenta l'anyada Imanol Árias| DO Pla i Llevant

Els vins de Pla i Llevant continuen batent rècords de comercialització i exportació així com, el posicionament dels vins emparats en els millors restaurants i espais de venda especialitzats del ram i l'increment de la demanda del consumidor d'aquests vins. En MF20 es presentarà la Nova Anyada sota el nom de "Anyada Imanol Arias" que va ser el vendimiador d'honor de la DO aquest passat 2019.

Una aventura que, un any més, compartiran amb els consells reguladors de la Sobrassada de Mallorca, Formatge Maó Menorca amb una fórmula que ja ha demostrat bons resultats en edicions anteriors. Per això, aquests 3 consells reguladors estaràn presents a Madrid Fusió 2020. Aquesta edició d'aquest prestigiós congrés internacional de gastronomia tindrà moltes novetats, una de les principals és el seu canvi d'ubicació en el pavelló 14 de IFEMA, per a poder donar cabuda a més expositors i tenir diverses conferència simultàniament.

Sobrassada de Mallorca, arriba a aquesta edició amb una important auge en la comercialització del producte així com la importància de recuperar espai en la dieta habitual de les llars de les illes i el reconeixement i labor que realitza el Consell Regulador per a salvaguardar aquest productes amb Indicació Geogràfica Protegida.

Formatge Maó-Menorca afronta MF20 amb un increment de la demanda del producte del consumidor internacional, degut que en els últims anys els formatges de la DO són guardonats amb els millors premis internacionals com el prestigiós World Cheese Awards. La Denominació d'Origen també aquesta creixent, incrementant el nombre d'empreses elaboradores fins a les 33, un significatiu increment.

L'estand d'aquests tres Consells Reguladors incrementa el seu espai en MF20 per a poder donar cabuda a les empreses adscrites a aquests CR on es podrà degustar i informació d'aquests productes així com poder veure "in situ" i provar les diferents aplicacions culinàries dels productes amb receptes realitzades en un showcooking en directe amb els nostres xefs ambaixadors: El mestratge a càrrec de la Xef Margalida Alemany, l'innovador i creatiu Joan Porcel Xef Restaurant Oliu (Andratx), així com una important presència de receptes dolces amb aquests productes "salats" de la mà d'un dels millors xefs pastissers d'España Lluís Perez que realitzarà un tandem amb l'imaginatiu Xef Pastisser de l'Hotel GPRO Valparaiso Carlos Serrano. Els 4 xefs al costat dels seus equips realitzaran més de 4000 tapes en 3 jornades d'aquest Congrés.

Us hi apuntau?