Els vins ecològics de Can Majoral es consagren a la fira Milléssime Bio

Després de 25 anys es tracta de la fira de referència a nivell mundial
XXX

Al cap de més de 25 any és una de les cites ineludibles dels productors ecològics que volen exportar vi a qualsevol racó del món.  Aquesta edició hi han participat uns 1000 cellers de 15 països diferents i amb més de 5000 visitants procedents d’Europa però també de Amèrica i d’Asia, "en el cas dels cellers mallorquins hi varen participar els cellers Can Majoral i Oliver Moragues d’Algaida i el celler Mesquida Mora de Porreres.Durant aquesta fira s’ha celebrat els premis ‘Challege Millesime Bio’ on vàrem obtenir tres reconeixements: 2 Medalles d’Or pel Capgiró 2017 i Son Roig 2014 i 1 Medalla de plata pel Galdent 2017", diu Andreu Oliver.

4 grans sales, cada celler disposava d’una petita taula amb unes estovalles blanques sense banners ni cap gran propaganda perquè tots els cellers és visualitzin com iguals, ni més grans, ni amb més dobblers, ni amb un punt superior de publicitat. Un dels anys on han vingut més distribuïdors i importadors interessats am bels vins ecològics, importadors de llocs tan importants com EEUU, Japó, França, Alemanya, Austria, Suïssa, Anglaterra i els països nordics. "Després de 3 dies de fira un s’adona que en aquests moments el mercat demanda vins amb varietats locals i que no és puguin trobar a altres indrets, elaboracions amb manco sulfurós, amb tècniques i recipients ancestrals com brisats o amfores, també están agafant molta força els vins blancs amb més cos i sensacions tactils refrescants i els negres amb més fruita en nas, més sensacions del raïm, manco de fusta i en boca graduacions alcohòliques més moderades, suaus en boca i més frescs", afegeix Oliver.

XXX

 

CAPGIRÓ 2017

Varietats

Giró Blanc o també anomenat Giro Ros, varietat autòctona que va estar a punt de desaparèixer i recuperada durant els últims anys.

Cultiu ecològic

Vinificació El most net fermenta dins dipòsits d’acer inoxidable a una temperatura controlada entre 14 i 16º C. Es deixa  reposar el vi 6 mesos amb les mares fines i després d'una suau clarificació i filtració i s’embotella durant l’inici de la primavera.

Nota de celler

És un vi de coloracions daurades, intensitat aromàtica mitjana iaromes elegants. Tenim sensacions de fruites fresques exòtiques com la pinya, el mango, amb un punt cítric, també notes d'herbes aromàtiques. Al cap d'un temps apareixen tocs de mantegaibrioix, a causa dela criança amb mares. De boca neta més cítrica que el nas, torna la pastisseria, seguit per un pas corpulent i untuós, sense que hi falti la frescor. Presenta una acidesa que aporta nervi al conjunt, persistent, i de postgust interessant i llarg. Beveu-lo fred, entre 8 i 10º C i preferentment combinat amb menjars lleugers.

Pintura de Maria Carbonero

 

Son Roig 2014

Varietats

Majoritàriament Cabernet Sauvignon i una mica de Merlot i Sirà.

Cultiu ecològic

Vinificació En dipòsits d'acer inoxidable, per maceració amb capell submergit durant 2 o 3 setmanes a una temperatura de 25º C. Dotze mesos dins bótes de roure francès noves i d'un any. Aquest vi no ha estat estabilitzat en fred; per tant, pot presentar precipitacions tartàriques.

Nota de celler

Vi de guarda que es caracteritza per uns tanins astringents i madurs; coloració de cirera intensa; aromes intensos amb predomini de la gamma afruitada (móra i cassís), notes especiades i de vegetals com el pebre. En boca és carnós i amb una estructura elegant i persistent. És millor degustar-lo amb plats consistents, formatges forts, carns vermelles, de caça, etc. Aquest vi, per les seves singulars característiques, pot esser tastat immediatament, però conservat en condicions adequades desenvoluparà en botella nous matisos durant els primers anys.

Pintura de Menéndez Rojas

 

Galdent 2017

Varietats Viognier.

Cultiu ecològic

Vinificació Maceració pel•licular de 8 hores abans d'entrar a la premsa, i fermentació del most flor i de la primera fracció del premsat dins bótes noves de roure francès a una temperatura controlada de 16º C. Després reposa 6 mesos amb les seves mares i sota la tècnica del batonnage. Una vegada embotellat reposa un any al celler.

Nota de celler És un vi molt especial a causa de les característiques de la varietat. Conté aromes de mel i panses, de fruites blanques (albercoc, nispro, etc.) i també un toc floral amb un fons de fumats. En boca és potent, té pes i també recorda fruites com l’albercoc en almívar i té un final llarg. Pot esser degustat immediatament, però conservat en condicions adequades desenvoluparà en botella nous matisos durant els primers anys. Combina amb carns suaus, peix condimentat i formatges semicurats.

Pintura de Pep Coll