Vi enterrat a la vinya: Toni Sureda selecciona tres-centes botelles del Son Vell 2017

Dormiran davall terra fins passat l'estiu de l'any que ve
xxxx
Toni Sureda s'encarrega personalment de la feina. S'assegura que tot el procés quedarà ben fet | Maria Sureda

Ja ho havien advertit: després de l'èxit de l'experiència anterior, ho havien de tornar a provar, aquesta vegada amb botelles de l'anyada de 2017. Són una partida de tres-centes botelles del Son Vell 2017 i hi romandran dins el clot o síquia devers un any. Passaran l'hivern i la primavera i l'estiu de l'any que ve i després arribarà el moment que tornin a veure la llum.

  

El Son Vell 2017 és un vi que té un 45% de callet, un altre 45% de fogoneu mallorquí i un 10 de cabernet sauvignon. 

 

Pel que fa al fogoneu, prové d'unes vinyes velles, de seixanta anys que són el tresor d'Antoni Sureda.

  

Diuen els que l'han tastat que és un vi de poc grau, lleuger, fi i elegant, afruitat i profund. Amb una dosi escassa de sulfurós (50-70 mg/litre).

xxx

Se'n feren un total de quatre mil botelles i només una petita part forma part d'aquesta manera d'envellir que és una de les curolles d'Antoni Sureda, de Son Macià de Manacor. Toni sosté que en estar enterrat, el vi envelleix d'una manera especial. Creu fermament que fer la criança del vi sota terra l'afina d'una manera especial. Per això, el deixa dormir sota les vinyes que hi ha a Son Macià, en un clot on la temperatura i la humitat romanen pràcticament constants, d'uns cinc metres de llargària i dos de fondària.

  

I ho ha fet amb l'il·lusió de tastar-lo d'aquí a un any i poder dir, "ja vos ho vaig dir que seria millor". I probablement l'encertarà!

 

xxxx
Les botelles descansen directament sobre un llit de palla | Maria Sureda