Verema, punt final

Amb el raïm pràcticament collit podem dir que ara l'activitat ha deixat ja la vinya i passa al celler.
xxx
El final de la verema és un punt i seguit en el món del vi | Vins Nadal

Amb el raïm pràcticament collit podem dir que ara l'activitat ha deixat ja la vinya i passa al celler.

 Així ens ho han fet saber els bodeguers a través de les xarxes socials, un mitjà de comunicació que ens manté permanentment connectats.   

No podem evitar situar en el primer lloc el vídeo del celler Tianna Negre que recull l'alegria dels treballadors quan acaba la verema. Un bon capfico al safareig: impagable!

  

 

  

A partir d'aquí la llarga llista d'agraïments per l'esforç realitzat les darreres setmanes amb un pols diari contra el rellotge i contra el temps tan canviant del final de l'estiu, ple d'amenaces de tempestes i de pluja sobre el vinyet. És temps de fer feina a escarada com una mena de gimcana per veure si entram el raïm al celler abans que el faci malbé el calabruix o el fong o la ventada.... Això sense avançar ni un sol dia la collita, només quan el fruit és a punt: Mare santa, quin passar pena!

  

xxx
Els treballadors de Blanca Terra de Porreres en plena "coreografia", interpreten la peça ancenstral de la verema | Blanca Terra

xxx
De ben dematí o a darrera hora del dia, els amics de Vi Primitiu es guanyen el jornal | Vi Primitiu

 

 

xxx
Carlos Rodríguez Furthmann mena el tractor com un treballador més... | Selva Vins

 

xxx
Del tractor a la furgoneta a Can Miquel Gelabert i cap al celler falta gent! | Miquel Gelabert

 

Ho hem sabut quasi dia a dia a través d'Instagram, allà on els cellers han anat penjant les fotos de la verema, varietat a varietat:

  

Callet, Manto Negro, Cabernet, Argamussa, Giró Negre... Algunes autoritzades i preceptives, altres encara per obtenir els papers com mentre...

  

xxx
Argamussa de Can Majoral | Can Majoral

 

  

xxx
El Manto Negro, fonamental a la DO Binissalem | Bodegas José L.Ferrer

 

 

xxx
Giró Negre, una aposta personal de Carlos Rodríguez Furthmann | Selva Vins

 

La feina ha estat dura, sense descans, amb les tisores a la ma, amb les caixes cap al tractor, carregant la furgoneta. Miquel Gelabert, Carlos Rodríguez Furthmann, de Selva, els amics del Vi Primitiu de Pollença... Feina sense treva fins al final, quan el raïm ja és dins el celler

  

  

I després, el moment de la celebració. Fotos emotives que recullen el brindis per la feina ben feta i perquè, un any més començam a fer el vi al celler. Galmés i Ribot i Vins Nadal ho han fet amb una copa de bon vi a la mà:

  

xxx
L'alegria a Galmés i Ribot per que la verema ha anat bé és tradueix en un brindis ben festiu | Galmés i Ribot
 

 

xxx
Amb una copa de most, Tita Nadal ens fa saber que ha entrat tot el raïm al celler | Vins Nadal

 

I encara una imatge més, la que indica que ja, amb la porta tancada, podem fer l'alè que indica que hem guanyat un any més al temps, al mal temps. Ara toca centrar l'esforç a l'interior. El most s'ha de fer vi. Un altre procés que comença i del que en parlarem aquí, al Balears Vadeví. Enhorabona a tots. Bona feina!

xxx
A cal comte han tancar la porta del celler, el raïm és a dins. Una imatge de fi de verema diferent | Bodega Conde de Suyrot