És temps de verema a la DO Binissalem

Aquesta setmana ha començat oficialment la verema a la DO Binissalem i el celler de Can Verdura Viticultors ha estat el primer a començar la collita
xxx
Són setmanes de feina delicada i precisa al vinyet | DO BInissalem

Can Verdura, un celelr de Binissalem, ha començat a veremar la varietat Chardonnay. En els pròxims dies i setmanes la resta de cellers i vinyes dels municipis de Santa María del Camí, Consell, Binissalem, Santa Eugènia i Sencelles iniciaran la seva activitat. La verema durarà fins a octubre i, si tot va bé, fins a novembre, el final  de les elaboracions.

  

Les varietats més primerenques com la Chardonnay o la Moscatell són les primeres a ser veremades i, progressivament, les seguiran la Shiraz,  la Merlot i, més avançada la verema la Mantonegro, la Callet, la Cabernet sauvignon, o la blanques Moll o Giró ros, entre altres.

  

En passejar per la comarca de la DO Binissalem, s'observen "mars de vinyes verdes", amb els seus  rams penjats, alguns ja enverats i en procés de maduració. Des d'aquest moment i fins entrat el mes d'octubre, es podran veure veremedors i veremadores,  remolcs que van i

  

vénen de les vinyes als cellers i les instal·lacions en marxa. Els dipòsits es començaran a omplir i una aroma melosa, ho perfumarà tot.

  

Els viticultors i cellerers pendents, dia a dia, de les condicions meteorològiques, de la maduració del fruit i de tenir-ho tot a punt per  començar a elaborar els vins, decidiran el moment idoni de la verema, segons la maduració de cada varietat, i per a cada vi que es vulgui elaborar.

  

En aquesta campanya s'espera una producció moderada, potser una mica inferior a la de la campanya anterior que va ser d'1.615.000 kg.

  

En aquests moments, el raïm presenta un estat sanitari i una qualitat excel·lents, la qual cosa fa preveure que tindrem una bona collita”, diuen els responsables del Consell Regulador de la DO Binissalem.

  

“La dedicació de viticultors i cellerers fa possible que puguem gaudir de vins de qualitat amb Denominació d'Origen, basats amb les nostres varietats autòctones, a més de mantenir un paisatge i una activitat agrària amb un pes important dins de la nostra economia. L'activitat vitivinícola, també afavoreix el turisme d'interior, l’ enoturisme, un turisme de qualitat, interessat pel paisatge, la cultura i els productes locals com el vi”. Endavant i bona feina!

xxx

Les vinyes de la comarca de la DO Binissalem mostren el color ver de les fulles i el raïm en plena maduració | DO BInissalem