Els tastavins de Manacor s’atreveixen amb els formatges de pasta blava

En temps precoronavírics, aquesta colla va aconseguir fer el maridatge de deu formatges amb quatre vins i sobreviure al repte
xxx
Quatre paraules abans de començar... | Confraria dels Tastavins de Manacor

 

Corrien temps precoronavírics quan es va fer la tercera edició del tast de formatges convocats per la Confraria de Tastavins de Manacor. Es va decidir proposar un repte als participants: Assaborir un assortiment de  formatges de pasta blava i cercar-lis el millor maridatge. Citar els confrares amb una proposta com aquesta no va representar cap problema i, de fet, es pot dir que hi va haver ple absolut. Des del president, el cellerer Miquel Gelabert, al darrer arribat a l’associació. Damunt la taula una mostra d’alguns dels formatges seleccionats per l’ocassió i quatre vins, que sortiren a l’arena per veurer’s les cares amb aquests exemplars de pasta blava que descrivim a continuaciò:

MONTE ENEBRO. Llet de cabra pasteuritzada, amb penicilium per defora. (Àvila).

  

MONTAGNOLO. Llet de vaca pasteuritzada, amb doble crema de llet. (Bavaria. Alemanya).

  

ANDAZUL. Llet de cabra payoya pasteuritzada. (Alcalá de los Gazules. Càdis)

  

PERALZOLA. Llet d’ovellaa pasteuritzada. (Asturies).

  

SHOPSHIRE. Llet de vaca pasteuritzada amb achiote(colorant natural) (Regne Unit).

  

ROQUEFORT BIO. Llet d’ovella lacona crua, en régim de bio-ecològic. (França).

  

CABRALES TEYEDU. Llet crua de vaca (guanyador del concurs de  millor cabrales d’enguany). Envellit a la cova del Teyedu,  a 1.200 metres d’altitut. (Astúries).

  

BLUE GIN. Llet de vaca pasteuritzada rentada i macerada amb ginebra (Monts Dolomities, Italia).

  

BASAJO. Llet d’ovella pasteuritzada amb pansas que previament han estat maceradas amb vi  i un poc de grappa. (Monts Dolomites, Itàlia).

  

SAVEL. Llet crua de vaca de la raça jersey, guanyador del concurs del millor formatge blau d’Espanya 2019, injectat i macerat amb sidra de gel. (Galícia).

  

RIVER BLUE. Llet pasteuritzada de vaca, embolicada amb fulles de parra que han estat maceradas tres mesos amb licor de pera. Guanyador del Campionat World Cheese Awards  (Oregon, Estats Units)  

 

xxx
Alguns dels formatges seleccionats només es troben a les botigues especiliatzades | Confraria de Tastavins de Manacor

I els vins que sortiren a rotlo:

Oloroso Mercedes , de Bodegas Cruz Conde 

Siurell  2018,  de Bodega Can Xanet 

Chateau Violet Lamothe,  Sauternes , 2106

Dona Antonia 10 anys Old Tawny Porto, de Bodega Ferreira

Tenc entès que no es feren roïssos.

Amb aquest record a la memoria ben segur que fa bon esperar a la próxima cita dels Tastavins, o no?

xxx
Ple absolut, no calia passar llista | Confraria dels Tastavins de Manacor