Els tallers de tast de la DO Binissalem o com acostar-se al món del vi sense complexos

Una experiència desmitificadora i plaent per endinsar-se en el tast de la mà dels bons coneixedors
xxx

En aquesta primera edició dels tallers de tast organitzats pel Consell Regulador de la DO, Binissalem s'ha pensat en un tipus de formació adreçada a un públic general que puguin tenir o no formació prèvia i experiència en el tast de vi. El cicle forma part d'un objectiu més ambiciós que passa per obrir les bodegues al públic, donar a conèixer la DO Binissalem i les seves característiques més destacades, els vins i les varietats de raïm autòctones. I arribar al consumidor ja iniciat o que s'inicia en el món del vi i, sobretot, desmitificar-lo. Un fet que podria respondre a l'expressió "Jo de vins no hi entenc, només sé si m'agrada o no"

  

El Consell Regulador creu que precisament d'això es tracta: no si s'és o no un expert en vins, en aromes, en tècnica de tast o en tot el que envolta el cerimonial de gaudir d'una copa de vi. Sí, en canvi de sentir curiositat i ganes de passar una estona agradable compartint un vi i saber alguna cosa més de per què agrada aquell vi o un altre.

 

xxx

 

Per això, el cicle comença amb una primera sessió , el 21 de febrer, que s'ha batiat "Un viatge per les aromes de Vins Nadal" a carreg de la bodega Vins Nadal. En aquesta ocasió els assistents s'introduiran al tast de vi d'una forma amena i divertida. Coneixeran les distintes fases d'un tast, els principals aromes dels distints tipus de vi i se sorprendran de les seves habilitats com tastador, una vegada s'hagi fet l'entrenament.

  

La segona sessió, el 14 de març, du per títol "La copa natural", i serà a carreg del celler Jaume de Puntiró, s'explicarà com la força de la terra i les varietats autòctones es traslladen a la copa, amb el màxim respecte pel medi ambient a través de l'agricultura ecològica, i s'expressen als seus vins.

  

Ja en el mes d'abril, el dia 11, Vinya Taujana, amb "Vi, vinya, sòl i canvi climàtic", plantejarà els reptes que ens du el canvi climàtic i els seus efectes a la vinya i al vi, la importància de l'àrea geogràfica, el sòl i el clima, a les característiques dels vins. I perquè sigui més entenedor, s'ha pensat fet un tast vertical (de distintes anyades) de 4 vins negres.

  

Per completar el cicle, Bodegues Jose L. Ferrer parlarà de "Vins especials: escumosos i dolços amb caràcter Binissalemer", el dia 6 de juny. L'objectiu serà introduir els assistents a les tècniques d'elaboració dels vins escumosos i els vins dolços i les seves característiques, amb un tast de distintes anyades.

 

xxx

 

Tots els tallers de tast de la DO Binissalem es faran a Kocina Club Centre comercial Son Moix 1ª Planta Camí de la Vileta, 39 Palma, entre les 18:30 i les 20:30

Més informació:

https://goo.gl/forms/gzFYsOAL97vNTTrZ2

http://binissalemdo.com/descargar?dir=public&doc=PROGRAMA-CURSOS-TAST-2019.pdf