Per Sant Jordi, un llibre i un vi

Sommeliers, enòlegs i bodeguers recomanen un llibre i un vi per aquest Sant Jordi confinat
Llibres i vi

 

No tot són males notícies: enguany no podrem fer el Sant Jordi de la Rosa i el Llibre, però el farem del Llibre i el Vi. No és mala idea, no?.Per això, i sabent que aquests dies les coses van una mica d’aquella manera, ens hem demanat per que no cercar un altre tipus de maridatges: Llibres i vins s’han de dur bé per força. Així hem cercat una colla d’amics del  món del vi i els hem demanat que ens facin propostes. Aquí les teniu. Cadascú ha dit la seva. No mateu al missatger!

 

Joan Arboix (Sommelier) recomana Pólvora 2018 de Vins de la Memòria.

xxx

El llibre que proposa Arboix és "La cuenta, por favor" de gestió de restauració de David Rubert editorial Planeta Gastro i el volum 3 de la Bullipedia "Vinos, del mercado a la carta". Són dies per reflexionar sobre la gestió per encarar més forts el futur dels nostres negocis.

 

Miquel Gelabert (Enòleg i soci de Vitivin) recomana el llibre "Raïms. Les principals varietats catalanes, historia, cultiu i vins” i el vi Tardatio. 100% Malvasia de Siges  de la bodega de Jordi Raventós

 

xxx

 

Juliana González (enòloga) recomana “Que vivo con este pato. Una aproximación a la esencia de los maridajes” Ferrán Centelles i es decanta pel vi Galgo d'Oliver Moragues. 

xxx

El llibre l'ha triat per què "va ser un dels primers que vaig llegir i em va agradar molt, perquè no només parla de maridatges sinó també d'experiències d'en Ferran Centelles al Bulli. Va ser molt motivador per la meva feina com a sommelier". El vi ha triat el Galgo d'Oliver Moragues d'Algaida perquè ara més que mai s'han de promocionar el producte local i aquest 100% callet és un vi elegant i armoniós que disfrutar-lo en aquests temps".

 

Julio Torres (Sommelier) recomana el llibre "Tras las Viñas" de Josep Roca i Inma Puig . Per acompanyar-lo, proposa el vi Avanero 2018 de Vinos de Parcela.

 

xxx

 

Torres explica que "el llibre me pareix un magnífic recorregut per tot el món vinícola a través de diferents productors dels estils més variats però amb el denominació comú del vincle a la terra". Diu que s'assembla a l'Avanero "que reivindica la mantonegro durante molt de temps desnotada i tractada cm una varietat menor i sense possibilitat d'elaborar grans vins"

 

Mireia Oliver  (Can Majoral):  Mireia Oliver i Bàrbara Mesquida no en deixen passar una. Han aprofitat l’avinentesa i han organitzat un concurs a través de les xarxes socials. Conviden el personal a fer-se una foto amb un llibre i una botella de vi oberta  i a etiquetar dues persones amb qui  compartirien el vi, la seva llibreria de capçalera i els dos cellers de les promotores de la iniciativa: Sortejen el que anomenen un  KIT DE SANT JORDI  amb vins propis.

 

Na Mireia es decanta per un llibre de Sebastià Alzamora, “Reis del món”, i un vi de Mesquida Mora, Trispol . “Queda molt així recomanar un de na Bàrbara però ara en feia una copa i .... crec que es un gran vi”, assegura. 

xxx

 

Toni Bennàssar (President de la DO Pla i Llevant i Vi de la Terra Mallorca) també ha fet la seva tria. Un llibre per iniciar-se en el món del tast de vins. Davant l’afirmació freqüent de moltes persones que mantenen que just  poden dir si el vi els hi agrada o no els hi agrada i no parlar-ne més, per si volen afegir qualque cosa pot ser útil aquest llibre: Vino para dummies, d’Ed McCarthy i Mary Ewing-Mulligan. www.dummies.es.

 

Sobre el vi diu que amb la seva posició és difícil decidir-se per un vi així que "triaria qualsevol vi fet amb varietats locals que segur que són vins de km 0 i animam el consum de productes locals".

 

Tita Nadal (Directora de Vins Nadal i vicepresidenta de la DO Binissalem), en recomana Recomano dos: “La red de Alice” que està llegint ara i “El temps de la innocència” que el va llegir aquest  estiu. "Totalment diferents però engrescadors tots dos. A mi sempre m'ha agradat la novel·la històrica i amb el temps de la innocència tornam a la Mallorca dels anys 50-60, fets, costums, política, espisodis de fam. Una Mallorca grisa. I amb la red de Alice ens situam en dues històries que transcorren entre la primera i segona guerra mundial. I hi ha gent que diu que ara esteim en la tercera".

 

xxx

Pel que fa al vi Tita Nadal ha triat el  Rosat de mantonegro 110

 

El llibre que recomana Josep Avellà (Distribuidora Solo de Vino) és “Bebo, luego existo” de Roger Scruton. Edicions Rialp, Madrid 2017 "és un que estic rellegint, la filosofia de la vida a través del prisma d'un bon vivant".

xxx

Com a vi recomanaria el Brisat de Puntiró, una novetat estil orange wine fet amb Giró Ros, fermentat amb les pellerofes i després premsat. Una delícia que conserva la fruita primària, terpènics i amplitud

 

Malén Mesquida (Editora de Terra de Vins i de Manjària) ha triat el Mantonego de Projecte Terra de La bodega Karretània.

 

xxx

I pel que fa al llibre recomana “Seda” d'Alessandro Baricco

Un bon llibre i una copa de bon vi, una recepta que mai  no falla. Salut!