Sant Jordi, un llibre, un vi…

Enguany que no podem fer el Sant Jordi de la Rosa i el Llibre, el farem del Llibre i el Vi.

No tot són males notícies: enguany no podrem fer el Sant Jordi de la Rosa i el Llibre, però el farem del Llibre i el Vi. No és mala idea, no?.Per això, i sabent que aquests dies les coses van una mica d’aquella manera, ens hem demanat per que no cercar un altre tipus de maridatges: Llibres i vins s’han de dur bé per força. Així hem cercat una colla d’amics del  món del vi i els hem demanat que ens facin propostes. Aquí les teniu. Cadascú ha dit la seva. No mateu al missatger!

Joan Arboix (Sommelier): Un vi? Pólvora 2018 de Vins de la Memòria.

xxx

Llibre. "La cuenta, por favor" de gestió de restauració de David Rubert editorial Planeta Gastro i el volum 3 de la Bullipedia "vinos, del mercado a la carta".

Son dies per reflexionar sobre la gestió per encarar més forts el futur dels nostres negocis.

Miquel Gelabert (Enòleg i soci de Vitivin):  "Raïms. Les principals varietats catalanes, historia, cultiu i vins”

I el vi: Tardatio. 100% Malvasia de Siges  de la bodega de Jordi Raventós

xxx

Juliana González (enóloga): “Que vivo con este pato. Una aproximación a la esencia de los maridajes ” Ferrán Centelles/Galgo (OLIVER MORAGUES)

xxx

El libro lo escogí porque fue uno de los primeros q leí y la verdad me gusto mucho, no tan solo habla de maridajes Dino también de experiencias de Ferran centelles en el bullí. Y para mí fue un libro motivador para el trabajo como sommelier. Y el vino el galgo en un vino de Olivermoragues de algaida (ahora más q nunca hay q apoyar lo de aquí) jeje 100% variedad autóctona de Mallorca la callet y es un vino elegante armonioso para disfrutarlo en este tiempo.

Julio Torres (Sommelier): "Tras las Viñas" de Josep Roca y Inma Puig …AVANERO Mantonegro 2018 " Vino de Parcela

xxx

"El libro me parece un magnifico recorrido por todo el mundo Vinícola a través de diferentes productores del estilo más variado posible pero con un denominador común "El arraigo a la Tierra" al igual que nuestro Avanero que intenta reivindicar la Mantonegro durante mucho tiempo denostada y tratada como una uva menor y sin posibilidad de elabora Grandes vinos.

Mireia Oliver  (Can Majoral):  Mireia Oliver i Bàrbara Mesquida no en deixen passar una. Han aprofitat l’avinentesa i han organitzat un concurs a través de les xarxes socials. Conviden el personal a fer-se una foto amb un llibre i una botella de vi oberta  i a etiquetar dues persones amb qui  compartirien el vi, la seva llibreria de capçalera i els dos cellers de les promotores de la iniciativa: Sortejen el que anomenen un  KIT DE SANT JORDI  amb vins propis.

Na Mireia es decanta per un llibre de Sebastià Alzamora, “Reis del món”, i un vi de Mesquida Mora, Trispol . Quan li vaig demanar  per què aquesta elecció va dir: “Queda molt així recomanar un de na Bàrbara però ara en feia una copa i .... crec que es un gran vi”. Ho donam per bo.

xxx

Toni Bennàssar (President de la DO Pla i Llevant i Vi de la Terra Mallorca):  Un llibre per iniciar-se en el món del tast de vins. Davant l’afirmació freqüent de moltes persones que mantenen que just  poden dir si el vi els hi agrada o no els hi agrada i no parlar-ne més, per si volen afegir qualque cosa pot ser útil aquest llibre: Vino para dummies, d’Ed McCarthy i Mary Ewing-Mulligan. www.dummies.es.

 Amb la meva posició és difícil decidir-me per un vi així que triaria qualsevol vi fet amb varietats locals que segur que són vins de km 0 i animam el consum de productes locals.

Tita Nadal (Directora de Vins Nadal i vicepresidenta de la DO Binissalem):  Recomano dos: “La red de Alice” que estic llegint ara. I “El temps de la innocència” que vaig llegir aquest  estiu.. Totalment diferents però engrescadors tots dos. A mi sempre m'agrada la novel·la històrica i amb el temps de la innocència tornem a la Mallorca dels anys 50-60, fets, costums, política, hambruna... Una Mallorca grisa.

I amb la red de Alice ens situem en dues històries q transcorren entre la primera i segona guerra mundial. I hi ha gent que diu que  ara esteim en la tercera.

xxx

Un vi?  Rosat de mantonegro 110

Josep Avellà (Distribuidora Solo de Vino):  Elllibre recomanat és un que estic rellegint, “Bebo, luego existo” de Roger Scruton. Edicions Rialp, Madrid 2017. Filosofia de la vida a través del prisma d'un bon vivant.

xxx

Com a vi recomanaria el Brisat de Puntiró, una novetat estil orange wine fet amb Giró Ros, fermentat amb les pellerofes i després premsat. Una delícia que conserva la fruita primària, terpènics i amplitud

Malén Mesquida(Editora de Terra de Vins i de Manjària):  El Vi , elMantonego de Projecte Terra de La bodega Karretània.

xxx

El llibre: “Seda” de Alessandro Baricco

Un bon llibre i una copa de bon vi, una recepta que mai  no falla. Salut!


Comentaris

envia el comentari