Ribas Rosat 2019, el fruit de l’evolució

xxx

 

“Aquest és un dels nostres vins que més ha canviat en els últims anys. L'estudi del Mantonegro i el seu comportament segons l'edat dels ceps, ens ha permès seleccionar les plantes més adequades per a l'elaboració d'aquest vi. Cercam fruita fresca i graduació moderada. Representa la recerca de la màxim expressió varietal del raïm autòcton Mantonegro, que en nas destaca per un intens record a fruits vermells.

  

Un tracte delicat del fruit i la premsa directa dels raïms sencers permeten obtenir a més altres aromes que complementen a la fruita vermella, com a subtils notes fresques de fruita tropical i cítrics”.

 

xxx
Verema manual per assegurar la qualitat del fruit 

Amb aquestes paraules defineixen aquest rosat que s’acaba de presentar a can Ribas. Un rosat que ha canviat amb els anys, que ha evolucionat per ser així com és ara, un producte rodó.

 

En la seva elaboració es fa a partir de verema manual de vinyes pròpies i selecció en celler dels raïms. Premsatge a baixa pressió per a preservar les aromes primàries de fruita vermella fresca. Fermentació de cada varietat per separat en dipòsits d'acer inoxidable a 12-14 °C durant aproximadament 30 dies.

El resultat és aquest rosat que avui us presentam i que ja teniu a l’abast. Tot un luxe!

Nota de tast:

Vista: Or rosa molt pàl·lid. Net i brillant.

Nas: Nas expressiu amb agradable frescor. Suaus notes aromàtiques de fruita vermella (maduixa i gerd).

Boca: Suau, fresc i llaminer. Subtil persistència. 

Suggeriments: Molt versàtil, aperitius, cuina mallorquina (tumbet, sopes), pastes i arrossos. Ideal amb sushi.