La revista del luxe i el glamour abcMallorca tria els deu millors vins mallorquins

Tres sommeliers de reconegut prestigi són els responsables de la selecció
xxx

La revista abcMallorca ha publicat, en el seu número del mes d'octubre, una selecció dels deu millors vins de Mallorca, segons el seu criteri. Adverteix, de bon començament, que es tracta d'una selecció subjectiva tot i que injusta perquè necessàriament deixa fora molts de productors que treballen molt seriosament per aconseguir bons productes.

L'autor, el sommelier Patrick Paulen, ha demanat col·laboració d'altres dos sommeliers de reconegut prestigi per fer la tria: Manuel Vogel, del restaurant Flanigan, i Juan Biedma, del restaurant Tristán.  

Així, aquí teniu la selecció d'abcMallorca:

El primer dels vins seleccionats és Sa Vall Selecció Privada, Vins Miquel Gelabert.

Un vi blanc atípic i de gran qualitat fet de Prensal Blancm Chardonnnay, Muscat i altres varietats fermentat en bóta, de gran personalitat i limitada producció.

El segon és Torre des Canong Blanc, Toni Gelabert  

Un altre blanc de gran qualitat fet amb Giró blanc. El qualifiquen d'un dels millors blancs d'Espanya amb estructura i complexitat, que ha obert camí a altres bodeguers de l'illa que ara treballen aquesta varietat.

El tercer és Tianna Bocchoris, Celler Tianna Negre.

Fet de Prensal blanc i Sauvignon blanc fermentadt en barriques de roure francés. Un vi diferent i agosarat.

En quarta posició Nounat, Bodegas Binigrau

Fet de Prensal Blanc i Chardonnay que ha estat tot un èxit de vendes.

El Galdent de Can Majoral ocupa la cinquena posició. És un monovarietal de Viognier d'origen francès. Un vi amb caràcter i gran potencial aromàtic.

A l'apartat dels rosats, i en sisena posició, en destaca el Twenty Twelve Pink, Bodega Es Fangar, una proposta jove i poc convencional, ecològic i amb aroma profund i color brillant resultat de la combinació de Callet, Manto Negro, Cabernet Sauvignon, Merlot i Syrah.

Entrant en els negres, el número set és el Gran Verán, Bodega Biniagual

Elaborat a partir de Manto Negro i Syrah, criat en bótes de roure francès du el segell dels enòlegs d'Ànima Negra.

En el número vuit Sió 300, Bodegues Hereus de Ribas

Un vi creat pel 300 Aniversari de la bodega es fa a partir de Manto Negro i Syrah.

En novena posició situa 4 Kilos, Apol·lònia Viticultors

Un vi fet de Callet, Cabernet Sauvignon i Syrah que demostra que, amb un mínim d'inversió es poden fer grans vins.

I finalment, tancant la llista Collita de Fruits Callet 2006, Armero i Adrover

Un vi únic i autèntic que provés d'una vinya d'aquesta varietat que ja té quaranta anys. Té finor i elegància amb una expressió aromàtica espectacular.

https://www.abc-mallorca.es/diez-mejores-vinos-mallorca/