Reunió d'alt nivell sobre viticultura a Palma

Les darreres novetats en recerca genètica i smart viticulture es podran coneixer a  les III Jornades de Viticultura  de la SECH
Escola d'Hoteleria de la Universitat de les Illes Balears

La setmana que ve Palma reunirà  un grapat d'investigadors a la reunió científica  sobre vinya i viticultura que organitza INAGEA, l'Instituto Nacional de Investigación y Tecnología Agraria y Alimentaria. Serà la tercera edició de les Jornades de Viticultura de la Sociedad Española  de Ciencias Hortícolas, la SECH.

 

Entre dimecres i dijous, 28 i 29 de novembre, els investigadors es posaran al dia en els darrers avenços en Genètica, Fisiologia i tècniques de cultiu. Es posarà especial esment en les noves tecnologies,  en el que ja es conneix com Smart Viticulture, i el Canvi Climàtic. El programa inclou una sessió específica  dedicada a empreses innovadores i organisme del sector del vi.

 

Entre els convidats hi ha experts internacionals com el Dr van Leeuwen, lider en el tema del "terroir" i la seva petjada en els vins regionals, i la Dra Arroyo, que ha fet importants aportacions al tema de la genètica en vinya. També hi haurà una representació de cada un dels centres d'investigació rellevants en el sector de la viticultura.

 

A les Illes Balears aquest és un sector que creix  amb força i la transferència de coneixements des dels investigadors al sector  es reflecteix en una viticultura que de cada dia millora en qualitat i competititvitat. Els vins fets a les Illes ja reflecteixen aquestes millores.

 

Aquest fet, afegit a l'augment del públic per aquest producte i el seu procés d'el·laboració, fa que el món del vi sigui ben present als mitjans de comunicació. Per això, aqui al Balears Vadevi en trobareu tota l'informació que aquestes jornades puguin  aportar en els pròxims dies.