L’escriptora Carme Riera, Tafonera Major de la DO Oli de Mallorca 2019

Les oliveres de la Serra de Tramuntana han format part de l'univers literari de Riera
xxx
L'escriptora ha reconegut que l'olivera és el arbre que més estima | DO Oli d'Oliva de Mallorca

 

El Consell Regulador de la Denominació d’Origen Oli de Mallorca ha nomenat a l’escriptora i acadèmica Carme Riera com a Tafonera Major 2019-2020 a un acte que ha tingut lloc a la tafona de Son Moragues , a Valldemossa. 

Abans de lliurar-li el quartà (antiga mesura d’oli), el president del consell regulador, Sebastià Solivellas, ha destacat de l’escriptora mallorquina que ‘a la seva extensa obra literària ha transmès el lligam amb la terra i d’ella mateixa amb les oliveres i el seu fruit’, fet pel qual se l’ha volgut nomenar Tafonera Major, distinció que atorga la denominació d’origen a aquelles persones o entitats que d’una forma o un altre  han posat en valor no només l’Oli de Mallorca com a tal, també la valuosa empremta de l’activitat oliera a la nostra cultura, patrimoni i gastronomia".

Per la seva part, Carme Riera s’ha declarat com una amant de l’oli d’oliva verge extra i ha destacat la bellesa de les oliveres de 500 o 600 anys, les quals conformen escultures realment extraordinàries, assenyalant que ‘basta anar per qualsevol carretera de la Serra de Tramuntana i quedar-nos bocabadats per la meravella que el temps ha fet amb les nostres oliveres, essent l’arbre que més estim’.

Per concloure l’acte la Tafonera Major i els assistents han pogut tastar l’Oli de Mallorca d’aquesta campanya elaborat a la mateixa tafona de Son Moragues.

 A l'acte hi han estat presents, a més d’elaboradors i productors, la directora general de Polítiques per la Sobirania Alimentaria del Govern Balear, Paula Valero i el batle de Valldemossa, Nadal Torres.