Tot a punt pels Wine Days de la DO Binissalem

Aquesta será la sisena edició d’una iniciativa pionera a Mallorca i que cada any té més força
xxx

En aquesta edició de Wine Days, es proposa una programació extensa d’activitats relacionades amb el vi i la vinya, la gastronomia, el paisatge, el patrimoni, la cultura, la música.... que tindran lloc als municipis de la comarca de la DO Binissalem del 9 al 19 de maig. Maridatges, tallers de tast, visites guiades a vinyes i cellers amb activitats, concerts, exposicions, rutes en tren, passejades, rutes culturals, la visita a cellers especial WD, associada a un passaport, la II Marxa Nòrdica WD que recórrer vinyes i camins de la comarca DO...

 

El projecte Wine Days 2019 compta amb el suport econòmic dels fons europeus FEADER, a través del Govern de les Illes Balears.

 

xxx
Un brindis pel vi i per una nova edició dels Wine Days que ja arriben | DO BInissalem

 

Les activitats han començat ja amb el 2o Blog-trip #SomdeMallorca, un grup de 18 bloguers i influencers han gaudit d’un dia d’enoturisme, impregnant-se de la cultura del vi de la DO Binissalem.

Per començar, visita al Celler Ramanyà, a Santa Maria del Camí, amb un recorregut pel celler amb en Toni Ramis, viticultor i bodeguer. Seguidament, i creuant un meravellós jardí mediterrani amb vistes a la Serra de Tramuntana i al campanar de l’església del poble, visitat  de la col·lecció etnogràfica amb més de 3000 peces  de  la Mallorca del s. XIX, la vida dels senyors i dels pagesos, els oficis... Una col·lecció meravellosa que ajuda a viatjar a la Mallorca del passat.

xxx
Toni Ramis del celler Ramanyà explica l'elaboració de l'escumós | DO Binissalem

 

I com no podia esser d’un altra manera, al jardí, han berenat d’un “pa amb oli”, amb productes locals, sobrassada, varia negra, ametlles... acompanyats dels vins del celler. El rosat elaborat amb mantonegro, el blanc de Ramanyà de la varietat premsal, el 88 de Ramanyà negre i un dolç

de premsal i mantonegro, per acabar.

En sortir del celler, volta per la comarca DO Binissalem, contemplant les vinyes i els paisatges, amb una aturada al Torrent Fals, on els tècnics de la DO els han explicat les característiques del sòl, clima i la seva influència sobre el cultiu de la vinya.

Després, un bon dinar a la Plaça de Binissalem, a Can Jan, amb plats de la  gastronomia amb producte local acompanyada de vins de diferents cellers de la Denominació d’Origen. “Goig”, un escumós rosat de mantonegro de Ramanyà, com aperitiu; Rosat 110 de Vins Nadal; Pin-up blanc de Can Verdura seguit d’un Biniagual negre i, per acabar, el Veritas dolç de Bodegas José L. Ferrer.

xxx
Taller d'aromes al celler Sebastià Pastor de Santa María del Camí | DO Binissalem

 

L’horabaixa i tornant cap a Santa Maria del Camí,  aturada al celler Sebastià Pastor. La quarta generació d’aquesta família de viticultors, on el besavi, amb visió de futur, va començar a elaborar el seu propi vi, que venia a granel. Les tres generacions següents han continuat amb

aquesta dedicació i ara el renét, químic i enòleg, sense oblidar allò que li han transmès el seu padrí i el seu pare, elabora vins de qualitat, basats amb les varietats autòctones, el respecte per l’agricultura tradicional i amb caràcter.

Sebastià Pastor va conduir la visita que inclou detalls sobre l'escumós “Brut nature” i els ha fet una demostració de degollament d’aquest vi, un procés manual que requereix de molta pràctica i sentiment cap el producte que hi ha dins les ampolles.

Per acabar, taller d’aromes, amb productes naturals, pinya, poma, pera, fraules, aranyons, prunes, mores, coco, vainilla i tofes, un viatge per les aromes dels vins degustat; l’escumós blanc “Llampant”, el blanc de premsal o el negre “encobeït”, que com diu el seu nom és un vi fet i cuidat amb amor i tendresa...

A partir d’ara i com a actes centrals enguany hi trobareu:

xx

 

-Festa Wine Days a Palma, acte inaugural de WD 2019, que tindrà lloc el dijous 9 de maig al Claustre de St. Francesc de Palma, amb participació de 9 cellers de la DO Binissalem, 5 xefs locals i productes de qualitat de les Illes (DO Oli de Mallorca, DO Oliva de Mallorca i IGP Ensaimada de Mallorca).

Però també hi haurà activitats complementàries a l’entorn del món del vi:

 

-Ballam i Brindam a la Plaça de Binissalem, dissabte 11 de maig coincidint amb el “Dia Movimiento VinoDO” tindrà lloc un brindis simultani de 28 DDOO a nivell nacional, amb swing i gastronomia local als restaurants i la col·laboració de “Galletes Gori de Muro” i la IGP Sobrassada de Mallorca, organitzat per l’Ajuntament de Binissalem i el Consell Regulador DO Binissalem.

El programa, amb totes les activitats  es pot consultar a la web www.winedaysmallorca.com

xxx