PINUP by Els messieurs du vin s'ha presentat per fi en societat

Un homenatge del celler Can Verdura a l'estètica de la dècada de 1920-1930 que neix de l'amor al vi i a l'art
xxx
Una etiqueta que reprodueix una obra de Pep Guerrero per la sèrie del PIN UP! | Can Verdura

PINUP by Els messieurs du vin s'ha presentat per fi en societat. I el lloc triat per a la seva posada de llarg ha estat el showroom de Vinamica a Lloseta, davant més de 1.800 professionals del món de l'hostaleria i la vitivinicultura de tota Espanya, on professionals del sector aprofiten la jornada per a posar-se al dia de novetats i noves anyades.

  

PINUP és un vi que cerca el total respecte per les varietats de raïm triades (Moll, Mantonegro i Merlot) i pel seu sabor original, cercant que s'apreciï tant en els monovarietales com en els cupatges que l'enòleg Tomeu Llabrés de can Verdura ha pensat i elaborat, fent així un vi gastronòmic d'ampli espectre.

 

“Conceptualitzat i creat per l'enòleg Tomeu Llabrés, PINUP neix de dos de les nostres passions", diuen des de Can Verdura,  "una és l’obvi amor pel vi que tant Vinamica com a Xefs professem públicament. L'altra és la nostra passió per l'art en general i la pintura en particular. D'aquí la relació de PINUP amb el ART&WINE dels circuits artístics de Londres i Nova York i les etiquetes dissenyades pel reconegut artista mallorquí Pep Guerrero, que ha sabut recollir el testimoni estètic del món pin-*up dels anys 20 i 30 en el qual algunes de les dones de l'època van trencar amb els estereotips i clixés de la societat del moment, amb una revolució que tallava d'arrel amb la generació anterior i en la qual tant homes com dones van buscar la seva emancipació posant amb poca roba, com a expressió artística i de llibertat".

 

"També és una picada d'ullet a Joyce Ballantyne (1918-2006) i a Zoe Mozert (1907-1993), dues il·lustradores que van saber lluitar per a obrir-se camí amb els seus pinzells en un món -el de la il·lustració i la pintura- dominat llavors pels homes”.

xxx
Un rosat de Mantonegro ideal per l'estiu que ara comença | Can Verdura

 

El rosat de Mantonegro

  

PINUP ROSAT (100% Mantonegro de Binissalem) conreat en un terreny pedregós que fa que aquesta varietat de raïm tingui un punt més de gradació alcohòlica que la mateixa varietat conreada en altres àrees de Mallorca, per la qual cosa es verema una mica més verda, pensant ja a fer el rosat. Es fa una fermentació a 20 graus i, a diferència del blanc, no té criança en emboliques. De color pell de ceba pujat, en nas tenen una part herbàcia i fruita vermella. En boca és equilibrat i més suau quant a acidesa que el blanc. Un vi llarg amb un retro de fruita vermella molt marcat.

 

xxx
El negre, de Merlot i Mantonegro | Can Verdura

 

 

  

El negre de l'alta cuina

  

PINUP NEGRE (Merlot 70%, Mantonegro 30%) és equilibri pur, pensat per a cada dia i sense estridències. La meitat d'aquest cupatge té 4 mesos de criança en bota de roure francès nova de 500 litres. L'altra meitat directament en inox. En nas tenen una intensitat alta amb una marcada base de fusta crua típica del roure francès, una base especiada de vainilla i clau a més de fruita vermella i un elegant toc vegetal, tirant a herbaci. En boca és equilibrat i de bona acidesa i llarg. En retro es perceben les notes de fruita madura, vermella i negra.

 

xxx
El blanc, fet per agradar | Can Verdura

 

Un blanc fet per a agradar

  

PINUP BLANC (Moll 100%) és un vi subtil de premsatge suau i fermentació en inox, amb temperatures d'uns 20 graus, buscant així tot el sabor de la varietat. Criança fina en emboliques, molt suau, de 4 mesos amb un remogut fet a mà gens agressiu durant dos minuts cada tres dies, buscant l'extracció fina i elegant d'aquest monovarietal. De color groc verdós típic del blanc jove. En nas dóna notes de fruita blanca com la pera i la poma però també d'un característic anisado. En boca és fresc, llarg i equilibrat, amb una bona acidesa.