No passis pena i Et dic coses, dos vermuts que sorprenen des de l'etiqueta

La Vermutera i 7103 Petit Celler es llancen al mercat amb un producte propi que no pot ser més mallorquí

El mercat no deixa de dur-nos sorpreses i just abans de Nadal arriben dos nous vermuts que Balears Vadevi creu que haurien de ser a totes les celebracions d'aquests dies i dels que vendran en el futur, també. Es tracta d'una aventura que han iniciat a mitges la gent de La Vermutera i 7103 Petit Celler de Santa Maria. No passis pena i Et dic coses d'entrada són dos vermuts que criden l'atenció per l'acurada posada en escena amb unes etiquestes i uns noms que no passaran desapercebuts i per que en l'elaboració se'ls ha volgut donar un regust molt mallorquí. Per la seva difusió han organitzat una presentació en el bar Moltabarra de Palma i participaran a la vermutada que s'ha organitzat dumenge a Santa Maria. La curiosistat, però, no aguanta fins llavors i per això parlam amb Xisco Albertí de La Vermutera per saber-ne més. Aqui teniu la conversa...

 

xxx
No passis pena i Et dic coses arriben per conquistar els aperitius | Tarek Serraj

 

Pensau que el mercat us té reservat un espai, ara que surten vermuts com a bolets?

Creim que sí, no volíem anar a lo fàcil i elaborar un vermut amb qualsevol celler i posar-li una etiqueta com fa la majoria, el nostre desig era ser originals, encara que per a això, el cost del producte fos més elevat.

 

Que us fa diferents dels que ja coneixem? 

El seu caràcter mallorquí, tant per fora com per dins. 

 

Quin és el vostre tret característic? 

Que els vermuts estan elaborats amb raïm autòcton sembrat a Santa María per 7103 Petit Celler. Raïm manto negro i 21 botànics per a “No Passis Pena” i raïm premsal i 19 botànics per a “Et Dic Coses”, tots dos són vermuts vermells i entre la selecció de botànics destaquen aromes mediterrànies com el romaní, la farigola o l’herballuïsa.

  

xxx
Aqui els culpables: Tià Ordinas, de 7103 Petit Celler i Xisco Albertí i Alejo Mira de La Vermutera | La Vermutera

 

Els vermuts mallorquins han de competir, a més, amb begudes tan arrelades com el palo, a ca nostra, i també amb d’altres vengudes de fora com els bitters i darrerament l’spritz Aperol. Us arriscau a lluitar per vostre lloc a un mercat tan concorregut?

Nosaltres no volem competir amb ningú, som petits i les guerres les hi deixem als grans. Pensau que l'edició és molt limitada, només hi ha 1.200 ampolles de cada vermut. Per tant, el més probable és que la distribució es quedi a Mallorca entre els clients i amics que ja ens coneixen per altres vermuts que distribuïm.

 

Està clar que voleu causar impressió des del primer cop d’ull. Les vostres etiquetes criden l’atenció. També els noms que heu posat als vostres productes, No passis pena i Et dic coses. Explicau-nos què hi ha al darrere?

Li volíem donar un marcat caràcter mallorquí, i que millor que utilitzar dues frases molt utilitzades a l'illa com són aquestes, amb un ampli ventall d'interpretacions, a més hem volgut homenatjar dos bars amb solera desapareguts de Ciutat com eren el Bar Líric i el Bar Cristal en les il·lustracions. Si el vermut té èxit, per a futures edicions utilitzarem detalls d'altres bars desapareguts.

 

La presentació la feis just abans de les festes de Nadal i ara sí que no podrem dir que no ho sabíem. Serà obligat tenir els dos vermuts a la taula. Quina producció heu fet, no sigui que s'acabi?

La veritat és que ha estat casualitat, el vermut ja fa mesos que està elaborat i embotellat, però per motius del nostre treball principal, no ha sortit abans. Són 1.200 ampolles de cada vermut i numerades… però no passis pena, quan s'acabin et dic coses…

 

Com plantejau la difusió: Moltabarra i una vermutada a Santa Maria són dos punts de partida, però quina distribuciò n’heu fet? 

La presentació a premsa la feim en el Moltabarra, però tranquils hi haurà fiestón per a presentar-los a tothom com feim habitualment en els saraos de la Vermutera, i d'altra banda 7103 Petit Celler aprofita les dates nadalenques per a presentar-ho amb una vermutada al seu poble, Santa María. La difusió la farem com fins ara, a través de les xarxes socials i el boca a boca.