DO Binissalem, recompte fet: menys quilos de raïm però de qualitat excel·lent

El Consell Regulador publica les dades oficials de la verema, abans de començar la vinificació.
xxx
No s'han fet tants de quilos però la producció serà de gran qualitat | DO BInissalem

Just a temps! La DO Binissalem dóna per tancada la verema que enguany ha estat uns dies més llarga que la de l'any passat. Acabant la setmana entraren les darreres caixes de Manto negro, Gargollassa i Cabernet Sauvignon als cellers.

  

La producció total destinada a elaborar vins d'aquesta denominació d'origen ha estat d'1.437.811 quilos, un 11% inferior a la del 2018. El 72% de la producció correspon a varietats negres i el 28% a varietats blanques.

  

Les varietats autòctones, que marquen la singularitat dels vins de la comarca inscrits, representen un 53 % del total de la verema, dada que es manté com la de la campanya anterior. Respecte a les varietats negres, la Mantonegro representa un 42%, Callet un 5% i Gargollassa un 0,3% i entre les blanques, la Moll representa un 57% i Giró ros un 7%.

  

La campanya ha estat marcada per la sequera i les elevades temperatures, el que ha provocat un descens general de la producció en la majoria de varietats. En el cas de les varietats, Gargollassa, Moll i Giró, entre les autòctones i Shiraz i Merlot, entre les foranies, el volum total s'ha vist incrementat per l'entrada en producció de vinyes joves, compensant així el descens general de la producció.

  

La sequera hi ha tingut un caire positiu: la manca d'humitat ha donat una fruita molt sana. Així des del punt de vista de la sanitat i qualitat la collita ha estat qualificada d'extraordinària pels responsables del Consell Regulador, cosa que els fa preveure que els vins elaborats

  

siguin de gran qualitat.

  

Ara els enòlegs fan feina amb les elaboracions per tal de treure el màxim potencial de cada varietat i obtenir vins singulars i de la màxima qualitat.

  

Però aquest capítol l'escriurem més endavant...

 

xxx
La sequera ha tengut una conseqüència positiva: el raïm és molt sa | DO BInissalem