L’estiu és temps de blancs i rosats

La festa de l'estiu de Portocolom es transforma en una mostra de blancs i rosats de la comarca del Pla i Llevant i de Vi de la Terra
xxx
Festa d'estiu a Portocolom, el vi a la fresca 

Sabeu que existeixen vins blancs fets amb raïms negres. Si veniu podreu tastar vi blanc fet de mantonegro!

Aquesta és la convidada que ens arriba d’aquesta iniciativa que tendrá lloc aquest cap de semana a Portocolom. És la festa de l’estiu a la qual es podrán tastar els blancs i rosats de la darrera anyada. Hi participen tots aquests cellers:   Es Fangar, Can Majoral, Miquel Gelabert, Pere Seda, Gallicant, Vidauba i Vi Rei, tots ells de la DO Pla I LLevant. I de l’IGP Vi de la Terra Mallorca: Blanca Terra, Son Juliana, Cap Andritxol, Conde Suyrot y Tianna Negre

Hem demanat al sommelier Miquel Oliver que ens fes una selecció. Això és el que ens diu:

“Els reconeixements als vins, els donen, les persones que els proven, aprecien, degusten, tasten i  compren el vi. Tenguin més o menys vocabulari i siguin més o menys entesos. Els premis, les medalles, les fitxes de tast, els detalls, vénen després.

Els cellerers ho saben. I el millor vi és el que acaba a l'estómac dels nostres clients.

Dit això, comentaré, sense massa tecnicismes, quatre vins que considero, reflecteixen la frescor dels blancs i rosats que podem consumir dels nostres estimats viticultors (aquí comença la història) i/o cellerers aquest dissabte, a Portcolom”.

  

xxx

 

Cap Andritxol Celler

Vigilia

Vi de la Terra Mallorca

Així com en el 2017, l'opció del raïm triat va ser de quatre varietats, aquest any, han apostat per l'autòctona, Mantonegro.

En el 2018 el raïm triat va ser Mantonegro 100 per cent per al Vigília

El seu color, es pot confondre gairebé amb un blanc, la qual cosa denota el tractament del raïm Mantonegro amb la intenció, d'altra banda aconseguida, que en boca, ens doni una entrada fresca, però prou untuosa, perquè, notem un vi que ens omple la boca però amb un punt d'acidesa que ens porta a imaginar la combinació d'alguns (la meva opinió és que molts) plats.

  

  

xxxx

 

Celler És Gallicant 

Giró Ros

D.O. Pla i Llevant

Ens ofereixen un vi d'un color (i sabor) característic d'aquest raïm autòcton, daurat, però brillant, amb notes de vins que solen tenir més envelliment. Té un grau  d'alcohol molt adequat per a les dates en les quals estem (12,5), Bon punt d'acidesa. Un vi  al qual els mesos per venir potenciaran.

  

xxx

 

Miquel Gelabert  

Dolç de S´Avall 2018.

D.O. Pla i Llevant

Un dels vins dolços per a poder degustar sense estar pendents del grau d'alcohol (12,5-13, 5). Sense criança, i amb raïm forà ( és un dir, ja que les dues moscatells que la integren, la de gra petit i la d'Alexandria són manacorinasd'adopció .  

Vi, floral, fresc i amb el segell de Don Miquel.

  

xxx

 

Blanca Terra.

Fora Vila 2017  

Vi de la Terra Mallorca

Esperam aquesta cita de Portocolom per tastar el 2018. Chardonnay i Riesling en un 70 i 30% aproximadament són els raïms d'aquest 2017. De les seves vinyes a Porreras surt aquest vi d'uns 13 graus. Pàl·lid de color, suau i agradable en nas. En boca, té un punt gras que no li lleva frescor.

Recordau la cita: ELS VINS DE L’ESTIU.  Portocolom, dissabte 13 de juliol, a partir de les 20h.       

Als vins s'hi afegiran les especialitats de distintes empreses col·laboradors com Lluis Pérez, Palma Pollo, Blat Madur, Company i Cucurull.