Glosadors i vi, un combat singular a can Jaume de Puntiró

Els glosadors i tots els assistents tastaran els vins combatents.
xxx

Pere Calafat, ànima de la bodega Jaume de Puntiró i de les diverses iniciatives culturals que neixen al voltant del celler de Santa Maria, ha organitzat un combat de glosat aquesta semana. En aquesta ocasió, amb dos participants que es picaran i miraran de quedar un per davant l’altra amb l’única arma de la glosa i el vi.

D’una banda del ring hi haurà en Mateu Xurí (Santa Margalida, 1982) encarnarà el vi de criança BUC i en Pau Rierol (Selva, 1993) encarnarà el vi Jaume de Puntiró CARMESÍ.

Glosadors i vins negres competirán i trauran tot el que tenen, evidenciant les seves fortaleces i matisos.

Es tracta d’una edició més d’aquests combats que agraden els amics de Jaume de Puntiró. En anteriors ocasions Mateu Xurí s’ha enfrontat al polèmic Valtònyc i Malen Servera a Macià Ferrer.

Diu Pere Calafat que será “un autèntic dilema decidir el guanyador, una lluita de tonalitats de colors, d’aromes múltiples i de sabors ancestrals i singulars. Un combat de paraules i vins que viuran i cantaran en Xuri i en Rierol!”. Una combinació que ben segur que no deceberà ningú.

 Al combat només hi pot quedar un vencedor. Des de Balears Vadevi desitjam que guanyi el millor, és clar!

xxx

 

BUC 2015:

Vi negre de criança  de color robí  de capa  mitja, brillant i amb lleugeres tonalitats teula a la vorera. Bona intensitat aromàtica, predominant espècies com pebre bord, canyella, ben integrada i conjugada amb al fusta noble. En boca és agradable, consistent, tannic i astringent. És un vi  equilibrat i llarg, al retrogust sorgeixen  altre cop les espècies i és molt persistent.

xxx

 

CARMESI 2016:

Vi negre de guarda, elaborat amb manto negro, callet i cabernet suavingnon de color vermell cirera amb tons carmesí, molt brillant. Aromes potents i vinosos amb molta presència de fusta, fruites madures com mora d’abatzer,  tons  fumats,  i de vainilla. En boca està ben estructurat,  amb una astringència  ben domesticada, ressalta al retrogust la fusta noble i la regalèssia.



Comentaris

envia el comentari