FEVI 2020 seu a una mateixa taula els representants dels cellers de Mallorca

A la sisena edició del Festival del Vi s'hi va poder constatar l’interés per fer un esforç conjunt per millorar la comercialització

Aquests dies s'ha fet a Palma la sisena edició del Festival del Vi FEVI 2020. Prop de tres mil visitants passaren pel Palau de Congressos on varen tenir lloc les distintes activitats i la mostra dels productes de fins 95 representants de productors locals, nacionals i internacionals. L'organització d'aquest esdeveniment va a càrrec de CATAVINOS. L'empresa, s'ha consolidat en els últims anys com una de les distribuïdores de vins de mitjana i alta gamma més importants de Balears.

xxx

El Palau de Congressos de Palma va ser l'escenari d'aquesta sisena edició | FEVI

 

En l'edició d'enguany de la fira del Vi FEVI, que es fa cada dos anys a Palma, va tenir lloc la taula rodona que duia per títol ¿D.O. Mallorca?, que pretenia reflexiona en veu alta sobre la possibilitat de crear una denominació d'origen única per tota l'illa i sota el nom de la marca Mallorca. El debat va comptar amb la participació de Toni Gelabert, en representació de la DO Pla i Llevant, , Marina Vera, per l'IGP Vi de la Terra Mallorca, Esperança Nadal, per la DO Binissalem, Andreu Oliver de Petits Cellers, Miquel Gelabert, de Vitivin, Ramon Servalls, de Macià Batle, i Pere Calafat, en representació d'Unió de Pagesos.

  

xxx
El sector es va haver de "banyar" a l'hora del debat | FEVI

 

Cada un d'ells defensà la seva manera de veure el sector i, sabudes com són cada una de les postures, la conclusió després d'una bona estona d'intercanvi d'opinions va ser que si bé es veu com llunyana la possibilitat de crear una possible DO única per l'illa, s'ha iniciat un profitós camí cap a la cooperació. Avui ja és una realitat que cada una de les organitzacions col·labora en la posada en marxa d'estratègies conjuntes de promoció i comercialització. És bàsic fer-ho per rendibilitzar els esforços, especialment feixucs quan es tracta de mobilitzar producte i personal a l'exterior.

 

Si bé la sintonia no era total, s'ha de dir que el sector va mostrar la vitalitat necessària per fer front al futur ple de reptes que es presenta d'ara endavant. Una nova generació de tècnics i cellerers assegura la pervivència i el temps dirà de quina manera s'organitzarà el sector vitivinícola en el futur.

De moment, a FEVI 2020 es va veure que futur sí que n'hi ha.

A més del debat hi va haver un concurs de tast a cegues, en el qual hi participaren 21 sommeliers i que va guanyar Sebastián Longo, del resturant Zaranda.

 

xxx
El concurs de tast, imprescindible pels professionals de la sommilleria | FEVI