Bombolles de quilòmetre zero per brindar pel 2020

Una aposta pel producte de proximitat per entrar amb bon peu a l'any que comença
xxx

Al 2019 li queden hores i si alguna cosa ha marcat aquest any que s'acaba és la necessitat de prendre consciència que tenim una responsabilitat amb el manteniment del medi ambient com a ciutadans, responsabilitat que abasta cada una de les nostres decisions, també, com consumidors. Sabent això Balears Vadevi us facilita el brindis per l'any que estam a punt de començar amb un cava quilòmetre zero, és a dir, amb un escumós fet a can ostra per mirar de reduir la petjada ecològica. Aquí teniu la selecció, ni hi ha per triar; segur que en trobareu més d'un que s'adapti al vostre gust i al dels vostres convidats. Molts d'anys!

 

Veritas Brut Nature Rosat

D.O. BINISSALEM-MALLORCA

VARIETATS: Mantonegro

Després de la verema es duu a terme un breu procés de maceració d'escasses hores per a obtenir els elements colorants i aromàtics idonis.  

Un 10% del vi base procedeix d'una selecció de barriques de roure francès de gra fi, sent el 90% restant procedent de dipòsits d'acer inoxidable.   

Elaborat mitjançant el mètode tradicional champenoise , procés utilitzat per a l'elaboració dels grans espumosos de la regió de Champagne, on el CO2 s'obté de manera natural amb la pròpia fermentació, aconseguint-se una bombolla més petita.   

Després de la primera fermentació, es duu a terme el procés de tiratge, on se li afegeix sucre i llevats i comença la segona fermentació en ampolla durant una mitjana de 15 mesos, després de la qual es realitza el procés de remogut per a desplaçar els sedimients al coll de l'ampolla per al seu posterior degolli sense aportació de licor d'expedició configurant així un Brut Nature de Binissalem.

NOTES DE TAST

Color rosa pàl·lid, brillant, bombolla molt fina i constant.

Complex, net, fruits del bosc, pètals de rosa, herbes aromàtiques, juntament amb les elegants aromes produïdes per la criança sobre lies. Acidesa equilibrada i fresca, sec, llarg. Final amb lleugeres sensacions amargues.

SERVEI I MARIDATGE

Servir entre 4 i 6 °C.

Ideal per a acompanyar plats d'arròs

 

Veritas Brut Nature

D.O. BINISSALEM-MALLORCA

VARIETATS: Moll

Un 10% del vi base procedeix d'una selecció de barriques de roure francès de gra fi, sent el 90% restant procedent de dipòsits d'acer inoxidable.   

Elaborat mitjançant el mètode tradicional champenoise. Després de la primera fermentació, es duu a terme el procés de tiratge, on se li afegeix sucre i llevats  i comença la segona fermentació en ampolla durant una mitjana de 15 mesos, després de la qual es realitza el procés de remogut   

per a desplaçar els sediments al coll de l'ampolla per al seu posterior degolli sense aportació de licor d'expedició configurant així un Brut Nature de Binissalem.

NOTES DE TAST  

Color groc pallós brillant, bombolla fina i constant.

Complex, aromes de fruita blanca, cítrics, herbes aromàtiques, fonoll i anisados, propis de la varietat autòctona Moll i conjunyit amb elegants aromes balsàmiques produïts de la llarga criança amb les emboliques dels llevats durant la segona fermentació.

Sec. Final fresc i suau. Sensacions aromàtiques en boca de fruita madura, intens i cremós

SERVEI I MARIDATGE

Servir entre 4 i 6 °C.

Ideal per a acompanyar qualsevol tipus d'aperitiu, mariscos com a ostres i fins i tot postres lleugeres.

  

 Raor

El Raor, escumós que porta el nom d'un dels peixos més mallorquins i valorats, és un Brut Nature creat per Vinámica, vinoteca i distribuïdora situada a Lloseta. El raïm de les varietats blanques Parellada i Chardonnay gairebé a parts iguals triades per a crear el Raor, procedien de vinyes de la DO Pla i Llevant de Mallorca, que empara aquest Brut Nature. De l'elaboració es va encarregar l'enòleg i cellerer de Felanitx Luis Armero, propietari d'Armero i Adrover, qui va utilitzar per a aconseguir aquest espumós el mètode Champenoise, i que va tenir la seva segona fermentació en ampolla, gairebé dos anys de criança en cava.

Es tracta d'una producció limitada. Verema realitzada en el punt òptim de maduració per a cada varietat. Premsatge lleuger per a obtenir el most flor, que, després de la fermentació a temperatura controlada realitzarà una segona fermentació en ampolla amb estricte seguiment del Mètode Tradicional d'elaboració. Caràcter afruitat i estructurat, sense perdre lleugeresa. Bombolla fina i persistent, amb color groc pàl·lid i fons verdós, lleuger pas de boca i delicat post-gust.

 

GOIG de Ramanyà (Brut Rosat)

Tipus de producte: Escumós rosat.

Denominació d’Origen: Binissalem Mallorca

Varietats: Mantonegro

Graduació: 12,5% Vol.

Temperatura de servei: 4-6 ºC.

Localització geogràfica: Sa Vinya Vella, Santa Maria del Camí

Elaboració: Criomaceració, premsat suau i fermentació a baixa temperatura per a l'obtenció del vi base. Segona fermentació en botella segons el sistema tradicional i amb criança mínima de 24 mesos.

NOTES DE TAST

Anàlisi visual: Rosat brillant, d’intensitat mitja, color cirera, amb tons violacis. Presenta una bona corona i un bon perlat que li confereixen les fines bombolles.

Anàlisi olfactiva: El nas és fresc, fruitos, que ens recorda les aromes del mantonegro, on es poden apreciar la diversitat de fruites vermelles polposes i un punt de pega dolça que recorda les llaminadures.

Anàlisi gustativa: A la boca és fresc i golós. Guarda un bon equilibri entre la dolçor i l'acidesa provocada pel binomi carbònic-taní.

Maridatge: Ideal per prendre en qualsevol moment com a aperitiu. Tot i que també ens pot acompanyar en plats suaus i poc condimentats, com pastes, arrossos... És perfecte, per acompanyar qualsevol postre dolç, en especial pastisseria i com no amb la ensaïmada.

 

SO de Ramanyà

Vi Escumós blanc. Brut Nature.

Varietats: Mantonegro

Graduació: 12,5 % vol.

Temperatura de servei: 4-6 ºC.

Localització geogràfica: Sa Vinya Vella, Santa Maria del Camí 

Verema: Collita Manual, darrera setmana d´agost

Elaboració: Premsat suau, fermentació a baixa temperatura per a l´obenció del vi base. Segona fermentació en botella segons el sistema tradicional, i criança d´un any.

NOTES DE TAST

Anàlisi visual: Brillant, de color groc palla amb reflexos verdodos. Fines bombolles amb un continu perlat i bona corona.

Anàlisi olfactiva: Fresc, amb aromes de fruita de polpa blanca, i records de pastisseria i torrats fruit de la seva criança.

Anàlisi gustativa: Bon volum i personalitat que omple la boca. Retrogust llarg i agradable.

Maridatge: Indicat per acompanyar peixos i mariscs, pastes, carns blanques, amanides,... Com aperitiu i també amb les postres.

 

Brut Nature Pere Seda  

Escumós

Denominació d'origen: Pla i Llevant de Mallorca

Varietats: Chardonnay i Parellada

Temperatura de servei: 6 - 8 °C

Graduació: 11% vol.

Nota de tast: Color groc pallós brillant .Net i brillant, gairebé cristal·lí. Fase olfactòria de gran intensitat; netes aromes de les fines fruites cítriques i amb notes de pasteleria fina. Atac en boca sec, lleuger i refrescant, gràcies a una finisima bombolla que dóna lloc a un pas en boca equilibrat i molt agradable, lleugerament àcid, la qual cosa dota al vi d'una elegant frescor. Retronasal neta amb notes fumades i aromes que confirmen la via nasal directa. Final de boca saborós, fruitera i amb un post-agrado llarg i refrescant 

Maridatge: Aperitius, i peixos poc elaborats. Porcella rostida. Fritades i aperitius

 

Són Moix Escumós Blanc 2016

L'enòleg Miquel Gelabert Miquel elabora aquest vi espumós amb un caràcter propi que demostra en la seva màxima expressió el treball que existeix darrere de cada ampolla. Una línia de vins de producció molt limitada que segueix el mètode tradicional/Champenoise per a la seva elaboració.

Varietats de raïm: Chardonnay principalment i una mica de Premsal.

Sistema de cultiu: espatllera.

Ubicació de la vinya: terme de Manacor.

Denominació d'Origen: D.O.P. Pla i Llevant-Mallorca.

Tipus de vi: espumós blanc Brut Nature

Grau alcohòlic: 12% vol.

Elaboració: Mètode de tiraje tradicional de segona fermentació en ampolla amb criança amb les lies del llevat de més de 24 mesos en contacte. Degolli a mà baix demanda.  

Nota de tast: Color groc pàl·lid i brillant. Bombolla de grandària mig-petita amb bona persistència. En nas és intens i fresc. Destaca la fruita madura blanca (poma verda, préssec). Acompanyen notes de fleca conjuntament amb tocs subtils de brioix i fruita seca #torrefacte molt fins. Entrada en boca voluminosa i cremosa. Bombolla fina molt ben integrada degut a la llarga criança. Llarga persistència i final sec amb bona acidesa.  

Recomanacions: Combina bé amb peixos i mariscos (salmó fumat, salmó al grill, ostres, etc.); cuina asiàtica com sushi o tatakis; carns com a xai o porcella, pernil ibèric, formatges curats, salsa cremoses, etc.  

Temperatura de servei: servir entre 6è-8 °C.

 

Són Moix Escumós Rosat 2016  

L'enòleg Miquel Gelabert Miquel elabora aquest vi espumós amb un caràcter propi que demostra en la seva màxima expressió el treball que existeix darrere de cada ampolla. Una línia de vins de producció molt limitada que segueix el mètode tradicional/ Champenoise per a la seva elaboració

Varietats de raïm: Pinot Noir i una mica de Callet.  

Sistema de cultiu: espatllera.  

Ubicació de la vinya: terme de Manacor.

Denominació d'Origen: D.O.P. Pla i Llevant-Mallorca.

Tipus de vi: espumós blanc Brut Nature

Grau alcohòlic: 12.5% vol.

Elaboració: Mètode de tiraje tradicional de segona fermentació en ampolla amb criança amb les lies del llevat de més de 24 mesos en contacte. Degolli a mà baix demanda.

Nota de tast: Rosat brillant pàl·lid de color pell de ceba. Bombolla mitjana-petita amb bona persistència. Intens en aromes. Destaquen la fruita vermella, sobretot mora i gerd. Acompanyen notes de brioix juntament amb tocs subtils torrefactes molt fins. Entrada en boca cremosa i fresca amb les bombolles fines molt ben integrades degut a la llarga criança. Llarga persistència i final sec amb bona acidesa. Deixa la boca untuosa i amb una mica de gust molt agradable a fruita vermella i notes de fleca. 

Recomanacions: Combina bé amb mariscos (ostres, petxines de pelegrí, etc), peix com a tonyina o salmó marinat; amb cuina asiàtica (sushi, tataki, etc.); carpaccio de carn o carns blanques i postres poc dolços com a sorbets o amb fruites vermelles fresques.

Temperatura de servei servir entre 6°-8 °C.

xxx