El Chardonnay Roure 2017 de Vins Miquel Gelabert entre els 7 millors del món

Segons La Vanguardia, "té una qualitat insuperable"
xxx

La crítica Maria José Huertas firma aquesta classificació que acaba de publicar el diari La Vanguardia. Huertas no dubta a qualificar de qualitat insuperable els vins seleccionats, només set de tota la producción de chardonnay de tot el món. Un d’ells el de Miquel Gelabert: el Roure 2017.

 

La Chardonnay és una varietat de raïm usat per a elaborar vins blancs. És originària de la Borgonya, a l'est de França, però ara creix en totes les parts del món on es produeix vi. En aquest tast dels millors vins Chardonnay  Maria José Huertas fa referència a Europa quan es tracti del vell món, basant-se l'elaboració en les pràctiques tradicionals i de forma generacional. És en el nou món on –diu- s'ha dipositat més la confiança en la ciència i tecnologia per a determinar el seu estil. El clima marca també la diferència.

 

Diu la crítica que en nas ens transporta directament al mediterrani llevantí. Dominat per les notes cítriques, flors seques i fruita blanca. La boca és fruitera amb un fumat final balsàmic, reflectint els seus 6 mesos de criança en roure francès.

 

A la fitxa técnica veim que presenta un color groc daurat, amb lleugers tons verds, net i brillant. Aromes de vainilla i fumats. Records cítrics i a fruites tropicals com la pinya, el plàtan i el mango, amb un lleuger toc de mantega. Molt llarg en boca, ben equilibrat i amb molt de cos.

  

Chardonnay Roure 2017 entre els 7 millors del món

 

  

Recomanacions: combina bé amb els peixos en salsa, calderetes, peix al forn i amb les carns blanques.