La DO Binissalem lliura el Manto Negro d'Argent 2019 pensant amb la terra i el producte

S'ha reconegut la tasca de l'enginyer agrònom Pere Quetglas en el neixement de la DO Binissalem i a la xef Maria Solivelles, pionera de la cuina responsable

Enguany el celler de Vins Nadal de Binissalem ha estat l’amfitrió d’aquesta nova etapa de la distinció que atorga la DO Binissalem, el Manto Negro d'Argent. Un marc adient per aquesta cinquena edició, volgudament més propera al cor del món del vi i de la DO.

Després de la benvinguda a càrrec del president de la DO Binissalem, José L. Roses ,i de l’amfitriona, Esperança Nadal, s’entregaren els guardons.

xxx
Guardonats, autoritats i amfitrions compartiren amb el públic aquesta conquena edició dels Manto Negro d'Argent a Vins Nadal ,   DO BInissalem

En primer lloc a Pere Quetglas:  enginyer agrònom, ha estat distingit per la seva contribució a la creació i desenvolupament de la DO Binissalem i per la seva dedicació al producte local, tasca que continua realitzant en la seva explotació familiar de porc negre i de vaques de raça mallorquina. Va rebre la distinció de la mà de la Consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Concha. En la seva intervenció, Pere Quetglas, va dedidcar unes emotives paraules al públic, agraint el reconeixement de la DO Binissalem, i recordant la importància de les marques de qualitat en la seva labor de protecció del producte local i de les varietats autòctones. També va recordar les persones que l’han acompanyat en la seva trajectòria aprofessional, companys en la Conselleria d'Agricultura i en el Consell Regulador de la DO Binissalem

L’altra guardó va anar a la xef Maria Solivellas, de Selva. Es reconeixia el treball  i la dedicació a la cuina responsable que ve practicant des de fa vint anys. Acabada d’arribar de la ponencia que va fer a la COP 25 sobre hedonisme responsable, va aprofitar per recordar la seva arribada al mon de la cuina en el qual es va qualificar d’autodidacta. Pionera a Mallorca del moviment Slow Food i defensora del producte local, de temporada i per tant de kilòmetre zero , Solivellas ha unit gastronomia, cultura i tradició i respecte pel medi natural.

A més, Maria Solivelles va reconeixer el treball fet per viticultors i cellerers i dels pagesos, en general sense els quals, va dir, els cuiners no podrien expresar-se com fan a través del seus productes.

  

Rebé el Manto Negro d’Argent de mans de Jaume Alzamora, Conseller de Promoció Econòmica i Producte local del Consell de Mallorca.  

 

 

Per ta

xxxx
Maria Solivelles ha esdevingut una cuinera de referència del sobiranisme alimentari i la sostenibilitat des del restaurant Ca Na Toneta, de Selva | DO BInissalem

ncar l’acte, la consellera Mae de la Conchava destacar la trajectòria dels guardonats als quals els atribuí el mèrit d’entendre el treball en equip i amb una objectiu comú per mantenir la terra i el seu fruit ja que, va dir, així l’èxit està assegurat. La consellera encoratjà la DO BInissalem a seguir endavant  i agraí a la familia Nadal la seva hospitalitat.

A més d’aquest acte, unes 30 persones participaren en la visita guiada pel poble “Binissalem, amarat de pedra i vi”, realitzada per Maria Coll i Borràs, cortesia de l'ajuntament de Binissalem, en la qual es visitaren els llocs més significatius vinculats amb l'arquitectura i el vi de Binissalem, des de la Plaça de l'Església “Santa Maria de Robines” fins a Ca Gelabert de la Portella passant per Ca Bissó i Ca Melcion, acabant el recorregut en Vins Nadal. En la celebració, a mérs del vi  de la casa i de la DO Binissalem hi va haver una mostra del producte local, cortesia de: la IGP Sobrassada de Mallorca, la DO Oli de Mallorca, la DO Oliva de Mallorca, la DO Formatge Maó-Menorca, la IGP Ensaïmada de Mallorca, i “Pa d’aquí”- Associació de Forners i Pastissers, acompanyat de vi de la DO Binissalem amb el qual es va fer un brindis final amb tots els assistents