Davide Dellago: "Vull ser un dels tres millors sommeliers d'Europa en cinc anys"

El jove i ambiciós subcampió d'Espanya de sommeliers afirma, des del restaurant Es Racó des Teix, que els vins de Mallorca es venen sols
xxx

El bon nivel de la sumillería que hi ha a Mallorca ha quedat reflectit una vegada més al Campionat Millor Sumiller  d’Espanya UAES 2019, que s’ha fet coincidint amb el Saló Gourmets, a Madrid, en la seva 25ena edició.

El sommelier Davide Dellago, membre de la Associació Balear de Sommeliers (ABS) ha quedat segon  darrere  Diego Gonzalez;.

  

Dellago és d'origen italià i ara  és el sommelier del restaurant És Racó des Teix de Deià. Ja va destacar al Campionat de Balears d’enguany, que es va fer el març i on va fer segon.

 

xxx
Davide Dellago i Gabriel Lucas Dimmock destacaren al Campionat d'Espanya, en representació de l'ABS 

 

Balears Vadevi ha conversat amb ell poc després d’haver rebut el reconeixement de tota la professió al Saló de Madrid per conèixer més d’aprop a aquest professional

 

Què significa per a la seva carrera professional aquest guardó?

 

La veritat...molt! Arribar segon en un pais com Espanya, on el vi juga un rol molt important i on hi ha sommeliers molt bons és una satisfacció inmensa que paga tots els sacrificis i les nits passada en blanc estudiant i tastant.

 

Quina valoració li mereix la situació de la sumilleria a Espanya, i a Balears i Mallorca en particular?

 

 Sóc bastant nou en el món de la sumilleria espanyola llavors la meva opinió podria no reflectir la veritable situació. De tota manera el que puc dir és que la sumillería a Balears, guiada per l'Associació Balear de Sommeliers (ABS) és molt d'avantguarda i oberta, amb gent que es posa sempre nous objectius  i amb una mentalitat guanyadora .

 

Pensa que la formació que s'ofereix és suficient? què troba a faltar?

 

Crec que la formació base per a un somelier a Espanya és molt bona. El que fa falta és fer una passa més, quan algú vol continuar creixent i aprenent. Donar-li les oportunitats a aquestes persones, oferint cursos especifics, viatges per a aprendre, una biblioteca especifica per a sommeliers , una plataforma online per a animar-os a millorar i arribar a ser els millors del món.

  

Quin objectiu té pendent, en el seu horitzó personal/professional?

 

Aquesta pregunta és molt fàcil de contestar...Vull ser uns dels tres millors  sommeliers d’Europa en els pròxims cinc anys.

  

Com a sommelier, digui'm com valora el vi que s'elabora a Mallorca i un o dos que li hagin sorprès i que mereixin la seva recomanació i per què?

  

Amb això els sommeliers no tenim gire feina a fer per què el vi de Mallorca es ven tot sol. Es valora a si mateix amb la qualitat amb un terroir afavorit pel clima mediterrani amb molt de sol i bons cellerers. La primera vegada que vaig venir a Mallorca  record que em va sorprendre molt el vi Sa Vall, de Miquel Gelabert, quan el vaig ensumar  i vaig trobar  una gran complexitat, llavors una fase gustativa increïble que segur que no oblidaré mai.

També vull destacar com molt agradable i fresc per l'estiu el Sauvignon Blanc del Celler És Verger. En aquest cas més frescura, molta fruita i moltes possibilitats de maridar-lo amb plats lleugers com a amanides i peixos.

xxx