La copa natural  o la qualitat a través del respecte

Pere Calafat, del celler Jaume de Puntiró, s’explica a la tercera jornada del cicle Taller de Tast de la DO Binissalem
xxx

Els vins de can Jaume de Puntiró i Pere Calafat han protagonitzat la segona jornada del Taller de Tast organitzat per la DO Binissalem.

 13 persones han experimentat com la força de la terra i les varietats autòctones es traslladen a la copa, amb el màxim respecte pel medi ambient, mitjançant l'agricultura ecològica i, s'expressen en els seus vins, en aquest taller titulat "La Copa Natural". La sessió ha tingut lloc en el mateix celler, permetent als assistents impregnar-se de l'ambient on s'elaboren i envelleixen els vins, i conèixer de primera mà, del viticultor i elaborador, com es treballa en la vinya i en el celler per a obtenir vins de qualitat i un caràcter singular.

 Per començar Calafat va fer una breu explicació de la filosofia del celler. "Feim feina en la producció de vins principalment de varietats autòctones de Mallorca i de producció ecològica", diu Pere. "La producció ecològica és respectuosa amb el medi ambient, respectuosa amb el producte, el raïm i en definitiva el consumidor. L'objectiu principal és aconseguir la màxima qualitat del vi, tots sabem que el vi es fa a la vinya i que és la qualitat del raïm la que condiciona la qualitat del vi".

 "Al celler, afegeix, també cal ser respectuós i respectar la fruita i deixar-la expressar naturalment".

 I és que, en definitiva, cal saber respectar i aprofitar el que ens dóna la natura. Tota una manera d'entendre la feina i la vida. I el vi no és res de diferent, clar.

Els vins de can Jaume de Puntiró i Pere Calafat han protagonitzat la segona jornada del Taller de Tast organitzat per la DO Binissalem.

En aquesta ocasió es va fer a les instal·lacions del mateix celler a la Plaça Nova, 23 Santa Maria del Camí per aconseguir un dels objectius de la iniciativa: obrir les bodegues i els cellers al públic i donar a conèixer la DO Binissalem i les seves principals característiques, els vins i les varietats de raïm autòctona. L'idea és arribar als consumidors iniciats o als que s'inicien en el món del vi i, sobretot, desmitificar-lo.

 

xxx

Es tracta d'aprofitar la curiositat i les ganes d'aprendre i de gaudir una estona amb bona companyia i un bon vi i arribar a saber per què un vi agrada.

 El cicle seguirà dia 11 d'abril amb Joan Crespí, del celler Vinya Taujana, que parlarà de "Vi, vinya, sòl i canvi climàtic". Sabrem alguna cosa més dels reptes que planteja el canvi climàtic i els seus efectes a la vinya i al vi, la importància de l'àrea geogràfica, el clima en les característiques dels vins a través d'un tast vertical de distintes anyades, de 4 vins negres.

 Serà al Celler, al carrer de la Balanguera, 40, a les 18:30En aquesta ocasió es va fer a les instal·lacions del mateix celler a la Plaça Nova, 23 Santa Maria del Camí per aconseguir un dels objectius de la iniciativa: obrir les bodegues i els cellers al públic i donar a conèixer la DO Binissalem i les sves principals característiques, els vins i les varietats de raïm autòctoma. L’idea ésa arribar  als consumidors inciiats o alsque s’inicien en el món del vi  i, sobretot, desmitificar-lo.