El celler Can Coleto d’en Miquel Jaume destaca al Catavinum

Un èxit aconseguit des del convenciment que la qualitat és l'objectiu a perseguir sempre
xxx

 

El celler Can Coleto d’en Miquel Jaume ha obtingut un gran èxit en el concurs internacional de vins Catavinum (http://www.catavinum.net/) celebrat el passat mes de febrer, a Vitòria. Al concurs s’hi presentaren 3.367 vins diferents procedents de 20 països. Miquel Jaume  i Isabel Monroig han aconseguit cinc premis.

La màxima distinció Gran Or, aconseguida amb el vi negre Summum 2012, un varietal de cabernet sauvignon. Distinció atorgada just a 28 vins. Es poden veure les característiques d’aquest vi a:  http://vinscancoleto.com/es/summum-es/

Medalles d’or als vins blancs, Llàgrimes blanques 2017, varietal de chardonnay.  http://vinscancoleto.com/es/llagrimes-blanques-es/. També al vi blanc: Blanc de negres 2018, cupatge de syrah, merlot i cabernet sauvignon,   http://vinscancoleto.com/es/blanc-de-negres-es/

Medalles de plata als vins negres, Negre virat 2014, varietal de cabernet sauvignon, http://vinscancoleto.com/es/negre-virat/. També al Negre suau 2018, fet de monestrell (85%), merlot i cabernet sauvignon.

Pels que hi puguin estar interessats aquests vins es poden adquirir directament a al celler a Petra, carretera de Petra a Santa Margalida, km 1,4 i, també, a totes les enoteques de Palma i a Manacor a HiperCentro i Terra de Vins.

Però què hi ha derrere aquests guardons de Can Coleto? Aqui teniu una mica d'informació d'un celler que fa feina a l'antiga i que sap que si no passa els seus límits es mantendrà fidel al principi que els va inspirar des del començament:

xxx

 

Escoltau la veu de Miquel Jaume i de Bel Monroig, les seves paraules: "Des de l’any 2000 tenim en marxa la nostra producció de vinya seguint el sistema d’agricultura ecològica. Vàrem començar sembrant una petita parcel•la d’uns 2000 m2. La intenció era poder seguir fent vi de casa".

El vi fet a casa era una tradició mallorquina molt antiga que consistia en fer vi per al seu consum propi. S’ajuntaven unes quantes famílies i, fent feina plegats, elaboraven el vi que després es repartien. Els raïms provenien de les seves pròpies vinyes o d’altres que anaven a veremar i compraven.

Els temps anaven canviant, les vinyes tornaven velles, la gent cercava els diners fàcils i la vinya duia molta feina. Aleshores les vinyes s’anaven descuidant i arrabassant. Estam parlant dels anys 70.

"Un dels pobles que aguantà més temps les plantacions de vinya va ser Felanitx i la meva família cada any s’hi desplaçava per collir raïm i després elaborava el nostre vi fet de casa.

Però, quan entrarem a formar part de la Comunitat Econòmica Europea, es subvencionaven els arrencaments de vinyes. La majoria de gent arrencà la seva vinya i nosaltres veiem que cada vegada era més difícil trobar raïm per comprar.

  

Així s’explica que nosaltres sembréssim vinya per poder seguir la tradició familiar. Decidírem sembrar Monastrell ja que volíem un vi de consum ràpid (jove) i de bona producció".

 

xxx

 

"Els problemes aparegueren ràpidament. Havíem de menester un tractor adequat, uns eines específiques, un lloc per elaborar el vi amb bones condicions, uns dipòsits, unes màquines, …És clar, amb tot el que necessitàvem podíem elaborar més vi sense augmentar quasi gens el cost. Així decidírem sembrar més vinya.

Seleccionarem el tipus de vinya que donava bon rendiment a Mallorca i que permetés, en poc temps, poder elaborar vins de qualitat. Així sembrarem Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Merlot, Syrah i, per no perdre les varietats que antigament servien per fer vi a Mallorca també sembrarem Callet, Fogoneu i Manto Negro.

I ara som aquí després d’aquests anys amb l’orgull de mostrar que el sistema ecològic de cultivar la vinya funciona. Amb la satisfacció de veure que la majoria dels nostres vins són reconeguts amb premis nacionals i internacionals. I sobretot, amb l’alegria de veure cara a cara com agrada el nostre vi a la gent que ho prova.

  

xxx

 

La nostra plantació actual és de 2,5 Ha i tots els vins els elaboram a partir del raïm de les nostres vinyes".

 



Comentaris

envia el comentari