El callet negrella demana pas

Galmés i Ribot deixa tastar un vi, encara en fase experimental, a SolodeVino

Hi ha un run run de varietats que estan fent escalfaments a la banda, a l'espera que els donin el sus. Les bodegues que de sempre s'han interessat per la recuperació de les varietats locals no s'aturen de treballar per quan arribi el moment tenir –ho tot a punt i poder treure el vi amb les millors condicions.

Josep Avellà ha apostat pel vi de Galmés i Ribot a un tast amb altres vins, fa uns dies 

Una mostra representativa és Galmés i Ribot que ja és coneguda com una de les bodegues que s'entesten en això de la recuperació de les varietats prefiloxèriques. Després d'haver aconseguit un bon resultat amb l'Escursach, ara treballen amb el Callet Negrella, una varietat antiga resultant de la hibridació del Callet i del Manto Negro.

Avui és encara una varietat experimental no apta per comercialitzar i, tot i que la tramitació està molt avançada, encara és aventurar fer plans concrets sobre l'aprovació definitiva. No obstant això, Cati Ribot l'ha triada per distintes raons: "Primer perquè és una varietat nostra i aquí sempre hem cercat el punt de singularitat que ens donen. A més és una varietat resistent a la sequera i a les altes temperatures. I dóna un bon PH. Finalment, per què és una de les preferides de mon pare, que sempre ha insistit per recuperar-la".

xxx
Un vi experimental vi tastat en primícia a SolodeVino 

Galmés i Ribot tenen un projecte a mig termini que passa per anar llevant ceps de Merlot i Cavernet i anar substituint-les per aquestes varietats locals més adaptades a les condicions climàtiques que tenim i que tendrem en el futur, segons tots els auguris. "A més, explica Cati Ribot, La idèa és anar canviant les varietats i el maneig de la vinya a poc a poc". En aquest punt, estan a la fase experimental: "anam coneixent la varietat, veient-ne el rendiment i mirant com fer l'elaboració per treure el millor profit del raïm".

xxx
Encara és massa prest per trobar aquest vi al mercat, a l'espera de les autoritzacions administratives 

Dies enrera s'ha fet a Palma un tast organitzat per Josep Avellà, a SolodeVino, en el qual hi ha participat un monovarietal de Callet Negrella de Galmés i Ribot. Els assistents gaudiren d'aquesta primícia, encara impossible al mercat. Com diu Cati Ribot, un vi que ja desperta curiositat.