Baixa la producció de vi durant 2019 tot i l'augment de la superfície conrada

Les dades indiquen que l'anyada ha estat més curta però de millor qualitat

Ja tenim les dades de producció de l'any passat. 

Hem deixat enrere un any sec i calorós i això s'ha traduït en unes condicions de producció que han determinat la collita d'enguany i els vins que se n'han obtingut. Així la producció ha estat més baixa, a pesar que ha augmentat el nombre d'hectàrees conrades; però no els quilograms ni els hectolitres de vi de l'anyada han superat les dades de l'any passat, ens al contrari han estat significativament més baixes. Així la superfície s'ha incrementat en aquest any en 125 hectàrees. S'ha passat de les 1390,81 de l'any passat a les 1515,05 d'enguany, la qual cosa implica un augment del 8,93%.

 

xxx

La climatologia ha mantrngut la vinya lliure de plagues i de fongs 

 

Encara així la producció ha descendit tant en hectolitres com en quilograms de raïm veremats. Un 4,36% menys en el primer cas i un 5,39% en el segon, amb un total de 8.140.441 quilograms i 5.232.100 litres.

 

Això s'explica per la manca de pluja i la forta calor dels mesos de l'estiu. No tot, però és negatiu. Aquestes condicions han donat una vinya més sana lliure de plagues i de fongs tot i que amb una producció més curta, això si de gran qualitat.

  

Partint d'aquesta situació generalitzada per totes les zones productores de l'illa, anem al detall.

 

 

Un cas clar és el de l'IGP Vi de la Terra de Mallorca. Ha estat la que més ha augmentat en hectàrees dedicades a la vinya: ha passat de les 733 hectàrees a 833. I tot i aquest augment això no ha quedat reflectit en la producció, ja que no s'ha superat la dada de l'any anterior: 4,5 milions de quilograms de raïm veremats.

 

xxx
 

 

La DO Pla i Llevant, manté el ritme de creixement quan a hectàrees que és la tònica des de 2013. No obstant això la seva producció també ha estat inferior a la de l'any passat. El nombre de quilograms veremats i el d'hectolitres produïts ha baixat en un 10%.  

 

Finalment, la DO Binissalem va recuperar en 2019 les seves xifres d'extensió de cultiu i incrementa hectàrees després de descensos continuats des de 2014. En aquest cas també s'observa una minva en la producció de la vinya, que abaixa en gairebé 200.000 quilograms i finalment es queda molt enfora del rècord de 3,3 milions de quilograms de 2010. La baixada de la producció aquí és de l'11%, la més significativa de les tres zones declarades.