Formentera també verema

Amb aquests raïms es faran els vins de la IGP Vins de la Terra de Fomentera que tot i les seves petites dimensions té dos cellers en plena activitat
Vinyes de Cap de Barbaria
Vinyes de Cap de Barbaria | Zaida Torregrosa

 

Formentera també ja està veremant. Des del dia 2 d'agost s'han collit els primers raïms de moscatell de gra petit, iniciant-se la verema 2018 del vi de la terra de Formentera. Un hivern fred i relativament més plujós que l'anterior, així com l'absència de pluja dels dos darrers mesos, han permès veremar un raïm sa per obtenir vins de gran qualitat.

 

Les previsions inicials pronostiquen un increment de la producció de raïm en relació a la verema 2017, que es van veremar 13.839 kg de raïm blanc i 20.611 kg de raïm negre.

 

Formentera, la més petita de les Pitiüsses té quasi 14 hectàrees de vinya i dos cellers. Cap de Barbaria i Terra Moll. 

 

Els dos treballen amb varietats blanques i negres. Terra Moll té ara mateix al mercat 6 referència. Tres vins blancs, un rosat i dos de negres. Mentre Cap de Barbaria aposta fort pel negre amb el vi que porta el seu mateix nom i l'Ophiusa tot i que aquest estiu es pot trobar, però només a Formentera un blanc nou que porta per nom Hippie.