Formentera: dos cellers en 83 km2

La més petita de les Pitiüsses produeix 250 hectolitres de vi en dos cellers
Vinyes de Cap de Barbaria

A Formentera hi ha prop de de 60 ha de vinya i de les quals, 16 s'exploten per fer vi en dos cellers.

 

Terra Moll i Cap de Barbaria són els dos cellers que elaboren vi a Formentera, la majoria d'ell per consumir a la mateixa illa. 

 

Una de les particularitats de la vinya d'aquesta zona és que n'hi ha una part que literalment és prefil·loxèrica i així es poden trobar plantes amb peu franc. Recordem que després de la plaga la vinya es replanta amb un peu americà que és resistent a la fil·loxera. 

 

Pel que fa a les varietats blanques les princpals són malvasia, prensal blanc, chardonnay i viognier i en negres monestrell, fogoneu, ul de llebre, cabernet sauvignon i merlot. 

 

La majoria del vi que es produeix es consumeix a l'illa que amb poc més de 12.000 quadriplica la seva població durant els mesos d'estiu.