El vi pagès acompanyarà un any més el concurs mundial d'arròs de matances de Portmany

Sant Antoni es prepara per rebre tres-mil persones a la setena edició del concurs mundial d'arròs de matances
xxx

El telèfon mòbil de Vicent Sala no deixa de sonar des de fa dies. És l'home més enfeinat de Sant Antoni de Portmany. I també de tota Eivissa, amb probabilitat. Des que va crear el concurs d'arròs de matances que es celebra des del 2013 amb motiu de les festes patronals, els seus geners han canviat completament: "La primera edició érem només nou equips. Amics, bàsicament. Enguany vam limitar les places a cinquanta, però hem hagut d'ampliar-ho fins seixanta perquè no volíem deixar fora persones que han participat al concurs des del principi". 

Aquest concurs va acompanyat de l'adjectiu 'mundial' d'ençà la seua creació. Però això ha deixat de ser "una broma que vam començar un grup d'amics", com diu el seu organitzador. Primer es van atracar participants i curiosos de tots els municipis de l'illa. Després, arribaren els formenterers i, a les últimes edicions, s'hi han sumat visitants de la península i, fins i tot, de l'estranger. "Venen italians i alemanys. El boca a boca ha funcionat molt bé i ens ha ajudat a crèixer. Jo tenc una il•lusió: promocionar-ho a fires turístiques. Seria una boníssima oportunitat per donar a conèixer la cara més autèntica d'Eivissa, els atractius del poble de Sant Antoni fora de temporada i, també, una de les receptes més estimades i arrelades pels eivissencs", diu Vicent Sala, que transforma durant aquestes setmanes el seu bar de tapes, anomenat Kantaun, en un centre d'operacions logístiques. 

Aquests dies no s'ha deixat de fer feina a les portes del seu local i als carrers paral·lels. Amb el suport de l'Ajuntament portmanyí, que porta anys bolcat amb aquesta iniciativa lúdic-gastronòmica, s'han instal·lat seixanta parades entre els carrers Progrés i Ample, al bell mig de la vila, amb el carrer Rosell fent d'eix transversal. En aquell territori, cada equip farà la seua versió de la recepta i, també, es cuinaran els vuitanta-cinc quilos d'un arròs popular que bullirà a una paella gegantina amb el porc, el pollastre, els pebrassos i les espècies, ingredients indispensables amb el caldo de carn i la picada. Així ompliran la panxa i l'esperit tots els que s'atraquin a Sant Antoni sense ànim de participar al concurs. Les racions aniran acompanyades de pa, beguda i fruita. Es despatxaran a dotze euros i la recaptació anirà destinada a la lluita contra el càncer de mama.

xxx