Les jornades gastronòmiques de tardor apropen la realitat dels cellers eivissencs

Aquest iniciativa inclou visites guiades als cellers eivissencs i la primera ha estat a Can Rich
Visita Can Rich

 

Eivissa Sabor és el nom de les jornades gastronòmiques de tardor que organitzen conjuntament el Consell d’Eivissa i Pimeef. A més de menús especials amb productes de temporada a alguns restaurants de l’illa, la iniciativa també inclou visites guiades als principals cellers eivissencs. La primera va tenir lloc a les instal·lacions de Can Rich.

 

Durant la visita, Stella González, una de les fundadores d’aquesta empresa vinícola, va explicar la història de la finca i com van començar a fer vi: "Aquest no és un projecte empresarial, sinó un projecte emocional. La nostra idea en un principi era plantar perquè la gent de l'illa fes el seu propi vi, però després ens vam embolicar la manta al cap i al any 2000 vam fer la primera verema".

 

El celler, situat al camí de sa Vorera, dins el terme municipal de Sant Antoni de Portmany, presumeix avui de tres vins amb premis internacionals. Stella González va enumerar les qualitats de cada vi a la cinquantena de persones que van assistir la visita. L’Ereso és un blanc fermentat en bóta de la varietat malvasia”, que va guanyar el gran or en el concurs internacional de vins ecològics de Còrdova.

 

També va ser premiat el Lausos, un negre de 2015 produït amb les varietats cabernet sauvignon i merlot. Aquest vi de Can Rich va obtenir l'Or en el concurs internacional de Còrdova. Un altre vi negre, el Selecció 2014 va guanyar la medalla de plata al concurs internacional Vinum Nature de Barcelona. La propietària del celler va indicar que la particularitat d’aquest vi són els nou mesos que passa en bóta de roure francès. “No té res a envejar a altres de fora de l'illa”, va dir Stella González.