A Eivissa la verema arriba empesa per les altes temperaturas i per la plaga de tudons

xxx

Ja fa dies que ha començat la verema a Eivissa. Enguany ho ha fet una mica abans del que és habitual i les varietats que primer han estat recol·lectades han estat la chardonnay, la malvasía i el moscatell sec.  Però els cellerers reconeixen que, a més de les altrs temperaturas, hi ha hagut un altre factor que els ha obligat a espvilar i és la presència de tudons a la vinya, una raça de colom que ha fet malvé una part de la producció de raïm d’enguany. És el cas de les vinyes de Ibizkus, que reconeixen que aquesta au els ha destruït el 50% de la collita d’una parecel·la situada en el terme de Sant Josep. Segons David Lorenzo ha explicat a El Periódico de Ibiza, la situación del vinyet a 200 metres sobre la mar i en un terreny de secà, entre pins i molt pedregós, el fa especialmente vulnerable.

xxx
La vinya està apunt per la verema, a Eivissa 

 

Davant aquesta plaga, el Consell Insular d’Eivissa ha hagut d’actuar : Va obrir la veda el dia 28 de juliol, com a mesura excepcional, a petició dels propietaris, per que amb l’arribada dels caçadors la presió dels tudons minvás. Així i tot el mal ja està fet.

A Ibizkus, aquest problema a banda, están satisfets  amb la qualitat de l’anyada. Diuen que el raïm està sa tot i que no n’hi haurà tan com altres anys i la collita será més curta, el que farà apujar el preu del vi. David Lorenzo confía que a pesar de les circunstàncies, será demolt bona qualitat, que la maduració de la pell és correcta i tot plegat fa pensar que això donarà bones aromes, si el procés al celler es fa correctament. L’únic temor és que falti un pèl de sucre al most. David Lorenzo, no obstant, creu que això pot tenir l’avantatge de donar un vi més fresc i més agradable.