Eivissa es presenta a Madrid Fusión com a destinació gastronòmica

El Vi de la Terra i els licors d'herbes han format part de l'oferta en el Congrés Gastronòmic

L'illa d'Eivissa s'ha mostrat a Madrid com una destinació gastronòmica amb un espai més gran que l'any passat i amb una oferta culinària de primer nivell que compte amb el millor producte local. El balanç ha estat positiu i sembla indicar que l'any que ve, el Consell Insular tornarà a apostar per mantenir la presència al congrés internacional de gastronomia.

xxx
Costa diu que "s'ha demostrat, en aquest congrés, que la base de l'alta cuina és el producte local" | Consell Insular d'Eivissa

En els tres dies del certamen d'enguany, l'estand ha acollit la presentació de la ciutat d'Eivissa amb la difusió del calendari d'esdeveniments gastronòmics de tot l'any i la presentació de les elaboracions dels responsables dels restaurants Sa Nansa i Sushiya Aoyama. Comptà amb la presència de la regidora de Turisme Dessiré Ruiz.

  

Una altra protagonista d'aquest estand ha estat la marca Peix Nostrum, representada pel secretari de la Confraria de Pescadors d'Eivissa, Xicu Cardona i el responsable comercial de la mateixa Pere Varela. També han estat protagonistes altres productes de la Terra com la patata vermella, la col eivissenca, alvocat o ametlla, el pa fet amb blat xeixa i la sal d'Eivissa, a més com marques de garantia com la sobrassada, la mel, els olis d'oliva i les indicacions geogràfiques dels vins de la terra i els licors d'herbes autòctones.

  

Pels visitants, a més, es va comptar amb un showcoocking a càrrec de la xef Carlota Bonder. L'estand amb una proposta basada en un ceviche de sírvia, amb salsa cremosa que recorda al bullit de peix, infusionada amb llet de tigre, acompanyant-lo d'un digestiu macerat amb ginebra d'Eivissa. "Estic molt contenta d'estar a Madrid Fusión i crec que és molt necessari estar aquí, sobretot enguany que podem comptar amb la presència d'una Estrella Michelin, un reconeixement que esperàvem a Eivissa i que em fa molta il·lusió que hagi pogut rebre el meu company Álvaro Sanz i tot l'equip de Es Tragón".

  

Justament Sanz participà a la mostra gastronòmica de Sant Antoni de Portmany conjuntament amb els restaurants Es Ventall i Es Gerret. Una activitat que comptà amb la presència de l'alcalde de Sant Antoni Marcos Serra i el regidor de Turisme Miquel Tur.

 

xxx
El xef Álvaro Sanz, amb una estrella Michelin, no es va voler perdre el Madrid Fusión | Consell Insular d'Eivissa

 

El director insular de Turisme d'Eivissa, Juan Miguel Costa, ha valorat molt positivament el balanç de la presència d'Eivissa a aquesta fira assegurant que "és molt important que Eivissa estigui en el certamen més important del món demostrant que l'illa és una destinació gastronòmica de primer nivell que es pot gaudir en qualsevol moment de l'any, promocionant a més com una destinació essencial la qualitat i singularitat del nostre producte local i amb xefs i restaurants que ja tenen prestigi nacional i són grans ambaixadors de l'illa". En aquest sentit, Costa ha assegurat que "s'ha demostrat, en aquest congrés, que la base de l'alta cuina és el producte local, i per això des del Consell d'Eivissa volem reforçar la feina conjunta entre el sector primari i els restaurants i hotels de l'illa, perquè estam convençuts que aquesta unió estratègica servirà per ajudar a posicionar Eivissa com una destinació gastronòmica excel·lent".

xxx
Un moment del tast de la creació de Carlota Bonder | Consell Insular d'Eivissa