Els vins de Mallorca tornen satisfets de Madrid Fusión 2019

Els contactes professionals han servit per obrir mercats pels vins fets a Mallorca en el mercat peninsular
xxx

La representació dels vins fets a Mallorca que ha participat d’una nova edició de la fira gastronómica Madrid Fusión fa un balanç positiu del seu pas per aquest mostrador del millor que es fa a tot Espanya, tant en qualitat com en innovació.

L’objectiu dels Consells Reguladors de les DO BInissalem i Pla i Llevant era obrir mercats pels vins fets a Mallorca en el mercat peninsular, on encara són poc coneguts per la majoria dels consumidors i on encara les grans zones productores mantenen l’avantatge en quantitat de vi facturat com en xarxes de comercialització instaurades  des de fa dècades. No obstant això com mercat proper continua sent de gran interés i una de les assignatures pendents pels productors de vins de Mallorca. Uns i altres mantenen l’interés per les possibilitats comercials que encara romanen a l’espera d’explotació.

xxx

 

Centenars d’actes entorn la gastronomia han acompanyat els contactes professionals inherents a la fira: concursos de tots tipus, de plats dolços i salats, de tapes, de tiradors de cervesa; presentacions de nous productes; centenars d’expositors d’aliments, matèries primeres, condiments, begudes espirituoses o de fruites, tots els tipus imaginables d’aigües, tasts de vins, licors, olis, patés, conserves de la mar o varietats de pebres, tot el que es pugui imaginar  sense oblidar les tecnologies més sofisticades per extreure les millors característiques als nutrients. Tot concentrat en tres dies en els que milers de visitants coneixen les novetats del sector, intercanvien idees, s’aprèn, es comenta, es comunica i s’estableix la competència/col·laboració que du a la millora dels productes, siguin els que siguin. I aquest any tot ben condimentat amb la vaga de taxis que ha aturat Madrid i ha fet que molts que no havien usat mai ni Über ni Cabify han fet un curs intensiu que els ha permès conèixer les seves avantatges i inconvenients, que de tot hi ha.

xxx

 

I entre els expositors i conferenciants ha destacat la presència balear. Macarena de Castro i Miquel Calent han impressionat a l’auditori per la forma de tractar els productes per extreure’n  un nou matís, o aprofitar nous aliments que fins ara no se’ls hi havia fet massa cas. Han destacat els estands del Consell de Mallorca amb la DO Binissalem, Licors Moyà i Jordi Perelló. Eivissa i Formentera, cada any presents, l’estand de la DO d’Oli i d’Oliva i l’exitós aparador de cada any, un dels més visitats de la fira, format per la unió dels Consells Reguladors de la DOP Formatge de Maó,  que ha ofert la seva diversitat d’elaboracions de formatges la DOP Pla i Llevant, presentant els vins blancs i negres dels seus cellers elaborats amb varietats autòctones i franceses i la IGP de Sobrassada de Mallorca, que dóna a tastar la varietats fetes amb diversos tipus de carn de porc i blanc. Un maridatge perfecte entre tres aliments mediterranis: formatge, sobrassada i vi que atreuen de manera constant visitants sempre sorpresos per els sabors d’aquests aliments ancestrals. I si això fora poc s’hi ha d’afegir la subtilitat dels cuiners i pastissers que els acompanyen: Carles Botella, cuiner en cap de l’Hotel Valparaíso, Margalida Alemany la cuinera de més llarga volada de Mallorca i el més jove Lluís Pérez, pastisser de reconeguda valia en diversos concursos. Tots ells acompanyats de membres dels seus equips. En aquests dies han presentat elaboracions de tapes salades i dolços en els que han combinat els sabors de Mallorca establint una simbiosi entre formatge, sobrassada i vi que ha captivat als assistents.

La parada del Consell de Mallorca va ser visitada, com és natural, per sumillers i importadors interessats pels vins. També per responsables polítics del Consell (Lluis Socias, director Insular de Promoció Econòmica) i del ministeri de Turisme (Isabel Oliver, Secretària d’Estat de Turisme) i de molts de personatges populars del món del cinema i de la televisió, que han volgut donar suport amb la seva presència als vins fets a Mallorca. S’ha de destacar la presència dels veremadors de Pla i Llevant de l’any 2016: l’actriu Usun Yoon i de 2017: l’home del temps de TVE, Martín Barreiro.

 



Comentaris

envia el comentari