Pràcticament la meitat de la vinya de les Balears ja és ecològica

Així es desprèn de l’informe de 2019 del Consell Balear de la Producció Agrària Ecològica que s’ha fet públic aquest divendres
Vinya ecològica de les Balears

 

Un 45% de la vinya de les Illes Balears és ecològica. En concret, 824 hectàrees de les 1.821 de vinya que hi ha a Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera tenen la certificació del Consell Balears de la Producció Agrària Ecològica, tal com es detalla a l’informe de 2019 que s’ha donat a conèixer aquest divendres.

 

Respecte l’any 2018, l’increment arriba al 7’8% i en aquests moments la vinya suposa un 2% de tota la producció ecològica que es fa a les Balears, tot i que a Eivissa i Formentera és una mica més, un 6%.

 

Precisament a Formentera és on la vinya ecològica abunda més, un 93% de les 15 hectàrees de vinya ho són. A Eivissa un 58% de les 60 hectàrees que hi ha són ecològiques, a Mallorca un 50% i a Menorca, és només un 22%.

 

En el mateix informe es detalla l’evolució dels últims 20 anys i les xifres són espectaculars. L’any 99 hi havia 46 hectàrees i l’any 2019 quasi se superen les 823 hectàrees, el que suposa un increment de 777 hectàrees. Així i tot l’increment més accentuat es registra a partir de 2013, que en només 6 anys, la superfície de vinya ecològica es va doblar.

 

Pel que fa a l indústria, tot i ser molt heterogènia, hi ha certes activitats industrials agroalimentàries predominants: els comerços; les tafones i/o envasadores d’oli; les bodegues i embotellat de vi; la panificació i pastes alimentàries; la manipulació i envasat de fruits secs. Aquests 5 sectors suposen més del 50% de tota la indústria agroalimentària.