Mateu Ginard: "S’han de plantar 500 hectàrees més de vinya a les Balears"

El director general d’Agricultura assegura que "els èxits de Balears Vadevi seran els èxits del nostre sector vitivinícola"
El director general d'Agricultura, Mateu Ginard
El director general d'Agricultura, Mateu Ginard | Mercedes Rodríguez

Els vins de les Balears ja tenen el seu diari digital: aquest dilluns a la tarda s’ha presentat Balears Vadevi al Gran Hotel de Palma davant d'una cinquantena de persones del sector. L’acte ha comptat amb l’assistència del director general d’Agricultura, Mateu Ginard, qui ha destacat que "el sector del vi a les Balears és dinàmic i molt actiu", i ho ha demostrat amb dades concretes. Ginard ha explicat que aquests darrers tres anys el sector vitivinícola de les Balears ha invertit més de 10 milions d’euros en instal·lacions vinícoles, així com que s'han gastat més d’1,7 milions d'euros euros en restauració de vinyes en diners públics. Ara hi ha 2.295 hectàrees de vinya plantades, però el director general d'Agricultura creu que se n'han de plantar 500 més. 


A l'acte també hi ha intervingut el Conseller d’Economia i Hisenda del Consell de Mallorca, Cosme Bonet, qui ha parlat del sector del vi a Mallorca, qualificant-lo "d'emblemàtic" i que "representa molt bé l'illa". A més, ha deixat clar que "els mallorquins estem molt orgullosos dels vins que tenim". En relació a Balears Vadevi -que forma part del grup El Món- ha assegurat que "ens dona molta garantia que sigui un mitjà amb un germà a Catalunya". "Els vins Balears han fet un recorregut molt positiu”, és una de les idees en les que ha volgut posar èmfasi l’editor de Vadevi i Balears Vadevi, Salvador Cot, qui també ha assenyalat que "la societat ha d'estar ogullosa dels seus vins i anar donant-los progressivament una oportunitat". "Ha de conèixer-los, tastar-los i enorgullir-se’n", ha sentenciat. 


Margalida Ripoll, Mateu Ginard, Magdalena Mesquida, Cosmet Bonet, David Baret i Salvador Cot
Margalida Ripoll, Mateu Ginard, Magdalena Mesquida, Cosme Bonet, David Baret i Salvador Cot | Mercedes Rodríguez

 

D'altra banda, la directora de Vadevi, la mallorquina Margalida Ripoll, ha explicat d’on neix la iniciativa de crear Balears Vadevi i ha recordat que “el vi és totalment transversal" i que "forma part de la nostra cultura”. Alhora, ha deixat clar que "Balears Vadevi serà un diari independent perquè es farà des d’aquí". La responsable de Vadevi Mallorca, Magdalena Mesquida, s'ha mostrat del tot confiada en què "Balears Vadevi funcionarà molt bé", i s'ha mostrat orgullosa del sector vitivinícola i de formar part del nou diari digital que informarà dels vins de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera. Finalment, el responsable de Vadevi Menorca, David Baret, ha destacat que aquesta és "una illa on el vi es troba en un moment d’eclosió" i que hi ha “gairebé 10 cellers que produeixen vi i que estan fent una molt bona feina”.


 
Comentaris

envia el comentari