Juliana González, és la millor sommelier de Balears

La guanyadora representarà a Balears en el campionat d'Espanya de sommeliers

Ja tenim campiona de Balears . La millor sommelier de l'edició d'enguany del Campionat de Balears, convocat per l'ABS té nom de dona. És Juliana González, que a partir d'ara i després d'un parell d'intens ha aconseguit el reconeixement que es mereix.

  

Mai un guardó havia suscitat tant de consens. Els seus companys de l'Associació Balears de Sommeliers li reconeixen el mestratge i l'esforç realitzat per arribar fins aquí. La seva participació al campionat va ser impecable, segons es comenta de fonts de l'organització.

  

La campiona d'aquesta XXIIena edició va néixer a Puerto Rico, tot i que va venir a Espanya cinc anys després. Va començar al restaurant Es Racó des Teix i actualment treballa a La Bodeguilla, del carrer de Sant Jaume de Palma. En aquesta ocasió ja coneixia la mecànica de la competició a la qual no era la primera vegada que es presentava. De fet, era la tercera vegada que hi participava i, a la fi, ha aconseguit el seu objectiu.

 

xxxx
Juliana González entre el president de l'ABS, Daniel Árias i el sommelier Davide Dellago | ABS

A la fase final del campionat han optat quatre sommeliers que han estat sotmesos a sis proves diferents. Al matí es va fer la fase privada en la qual els concursants hagueren de contestar 60 preguntes sobre vins de tot el món. A la tarda i de manera pública escometeren les cinc proves restants: la descripció d'un vi blanc i un negre; identificació de tres vins servits en copa negra; preparar un maridatge per a un menjar en la qual es proposen diversos plats en el qual concursant té llibertat per a triar vins locals o internacionals; forma adequada de servir un vi i, finalment, una prova sorpresa consistent a distribuir un màgnum de cava en 17 copes en les quals ha d'haver-hi la mateixa quantitat de vi,  amb la possibilitat de només una rectificació. En aquesta darrera prova hi participaren també Gabriel Lucas i Davide Dellago, campió i subcampió de Balears en 2019, respectivament, per haver quedat classificats entre els deu primers en l'anterior nacional.

  

En segon lloc va quedar Josep Juhé, sommelier del restaurant Baiben. La prova, a la qual Juliana González va destacar del conjunt d'aspirants, va ser seguida amb interès per nombrós públic.

  

Ara la campiona representarà a Balears en el campionat d'Espanya de sommeliers, que es farà el mes d'abril en el qual també hi podrà participar el segon classificat.

  

  

 

xxx
Juiana la va encertar aquesta vegada amb una exposició i posada en escena impecable | ABS