La seu de la DO Pla i Llevant, un edifici amb reconeixement internacional

L'estudi d'arquitectura Aulets ha obtengut el premi Peter Davey dels AR Emerging Architecture 2018 pel projecte de reforma
El premi reconeix els valors que inspiraren la reforma de l'Estació Enològica de Felanitx
El premi reconeix els valors que inspiraren la reforma de l'Estació Enològica de Felanitx | Aulets

L'estudi d'arquitectura Aulets va presentar a la candidatura dos projectes, la reforma de l'Estació Enològica de Felanitx i la nova Escuela Arimunani, a Marratxí

  

Amb aquest guardó, els editors han reconegut el compromís d'Aulets amb la sostenibilitat tant del medi ambient com del patrimoni local de Mallorca fent servir materials, recursos i tecnologia locals; un compromís que Peter Davey, editor fundador dels premis, va considerar sempre de gran importància.

 

L'antic edifici ofereix ara els espais multifuncionals que necessita el Consell Regulador
L'antic edifici ofereix ara els espais multifuncionals que necessita el Consell Regulador | Aulets

 

El projecte de transformació de l'Estació Enològica de Felanitx que ha estat guardonat com a part de la candidatura va permetre recuperar una de les dependències auxiliars de l'antiga Estació Enològica, i transformar-la en la nova seu del Consell Regulador de la DO Pla i Llevant i de l'IGP Vi de la Terra de Mallorca.

  

La transformació no va ser fàcil. L'estudi d'arquitectura Aulets es va trobar amb les limitacions que determinen un treball d'aquestes característiques com l'estructura original de l'edifici i un pressupost i un marge de temps ajustats.

 

L'edifici respecta els criteris de sostenibilitat mediambiental
L'edifici respecta els criteris de sostenibilitat mediambiental | Aulets

  

La rehabilitació es va plantejar des del principi del respecte amb la idea de la construcció original. Per això es va mantenir la façana exterior i la distribució interior en quasi tots els detalls. S'afegiren, únicament, els elements de modernització i d'accessibilitat necessaris per a la seva funció actual.

  

Els materials originals com la pedra, el morter de cal, el ferro i el formigó es varen incorporar a la reforma i per treballar-los es va implicar els industrials de la comarca en la reconstrucció. El projecte, aixi mateix, va tenir en compte la sostenibilitat fent servir materials i plantejaments tècnics que redueixen el consum energètic i que no tenen relació amb els derivats del petroli.

  

  

Ara, amb aquest premi internacional l'antiga Estació Enològica, avui seu del Consell Regulador de la DO Pla i Llevant i de l'IGP Vi de la Terra Mallorca, incorpora un element de qualitat a la seva imatge i es converteix en un referent mundial d'arquitectura respectuosa amb la tradició i amb la sostenibilitat mediambiental.