Pansit de Formentera, el millor vi de les Balears segons la Guia Peñín

La publicació li atorga 96 punts a aquest vi dolç del celler Cap de Barbaria
Pansit de Formentera de Cap de Barbaria

 

La Guía Peñín considera que el Pansit de Formentera és el millor vi de les Illes Balears i li atorga 96 punts en la seva última publicació. Des del celler Cap de Barbaria consideren que "una fermentació imperfecte i diferents manera d'elaborar han permès aconseguir un vi singular que contrasta cítrics de taronges xineses i confitura de mel".

 

Pansit de Formentera és un vi nou d'aquest any. L'enòleg del celler Xavier Figuerola explica que tenien un raïm de premsar en vinyes velles i "amb elles volíem fer un vi dolç de molta qualitat, seguint, en principi, la tradició mediterrània. Vàrem veremar el raïm i el vàrem deixar pansificar en un petit porxo sota l'ombra d'una tela de galliner. El procés es va allargar durant 8 setmanes i va aparèixer una melmelada pastosa i molt ensucrada amb reflexos daurats. Va ser un petit miracle".

 

El premsat es fa manualment i d'aquesta pasta en surten poc més de 200cl per cada quilo de raïm. Es passa a tines d'acer inoxidable per a la seva fermentació i com que té una alta concentració de sucre, 450 gram per litre, aquest procés és intermintent i va durar molts de mesos. 

 

S'ha envellit en petites bótes de roure francès de 60 litres i es fa pel procediment de solera, és a dir s'extreu una part del vi i es torna reomplir la bóta amb el vi nou, on s'hi està més de 10 anys. 

 

El celler Cap de Barbaria es va fundar l'any 2000 amb la voluntat d'elaborar un vi que exprssàs "la personalitat que Formentera amaga darrere les seves platges espectaculars". 

 

Pansit de Formentera, és un vi dolç que es ven en una botella de 375 ml i a un preu de 290 euros.