Vins Vinents ja pot rebre aportacions de tothom a través d'internet

El congrés del vi català del futur obre un canal online de participació popular
Vins vinents s'obre al públic també a través d'internet
Vins vinents s'obre al públic també a través d'internet | Incavi

 

Vins vinents s'obre del tot a les aportacions populars. A través del canal de participació cutadana de la Generalitat, tot aquell que ho vulgui podrà plantejar les seves propostes tot pensant en el com ha de ser el vi català els propers 10 anys.

 

S'entrena aquest nou canal després de l'èxit de de participació de la primera jornada oberta que s'ha fet aquest dilluns en la que s'ha estudiat com s'hauria d'organitzar el sector prenent exemple de com ho fan a La Rioja, els Vins du Roussillon i el Prosecco

 

Els documents de treball de les jornades obertes, que se'n farà una per a cada un dels quatre àmbits de discussió que s'han creat, es podran consultar a través del canal Participa, i hi ha ja actiu un espai per recollir les propostes.

 

Vins Vinents vol posar les bases per impulsar el vi català en el període 2020-30. Neix de la voluntat manifesta de l'INCAVI i l'AVC d'organitzar un gran congrés sectorial per proposar estratègies de futur, amb l'acord del Consell Assessor de l'INCAVI, format per les dotze denominacions d'origen catalanes, JARC, Unió de pagesos, Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, Institut del Cava, Pimecava, ACC1Ó, Prodeca i els Departaments d'Agricultura, Empresa i Coneixement, Salut i Cultura de la Generalitat de Catalunya.

 

Vins Vinents va començar el mes de novembre de 2019 i durarà fins al juny del 2020 i reuneix els principals agents del sector vitivinícola. Fins a data d’avui, s'han creat quatre grups de treball que, actualment, estan debatent de forma interna els reptes i oportunitats del vi en cada un d'aquests àmbits: organització del Sector, economia i mercats, recerca i desenvolupament i comunicació i cultura del vi.

 

Finalment, el mes de juny de 2020 tindrà lloc una gran jornada final on es presentaran les conclusions i l'estratègia del sector vitivinícola en el període 2020-2030.