[VÍDEO] El Sònar 2019 mostra com sona una vinya

Vinophonics és un aparell que agafa les dades que es generen a la vinya com la pols, la humitat o la temperatura i les converteix en sons
Vinophonics porta la música de la vinya al Sònar 2019

A la vinya hi passen moltes coses, hi fa vent, la temperatura puja i baixa i la humitat també i la tecnologia permet registrar-les per tal de tenir-ne una bona cura. Però i si aquestes dades es poguessis convertir en música?

 

Aquesta és l'experimentació que fan a al celler Costaflores de Mendoza a l'Argentina i que aquest dimecres, dijous i divendres es podrà escoltar al Sònar 2019 +D, el congrés que combina creativitat, música i tecnologia que es fa a Barcelona en paral·lel al festival de música.

 

Un sintetitzador, al qual li han posat el nom de Vinophonics és el que aconsegueix convertir les dades que es registren a la vinya i les converteix en sons, en notes musicals amb diferents textures i que permeten escoltar-les com una composició musical. 

 

Les dades, si fa més o menys calor o si el vent bufa més o menys fort, es registra a través d'uns sensors col·locats enmig de la vinya i l'instrument les transforma en sons, en música. En aquest cas electrònica. Sona així.