El vi català és pràcticament inexistent als restaurant espanyols

Mentre els vins d’alguna denominació d’origen catalana es venen en un 6’10% als supermercats, la quota de mercat als restaurants espanyols és tant sols del 0’70%
Copa de vi

El consum de vi català a l’estat espanyol se situa l’any 2019 en un 8’74% de quota del mercat. Ara bé, quan deixem de comptar Catalunya el que veiem és que el consum de vins de les denominacions d’origen catalanes és del 6’10%, 0’60 punts menys que l’any 2018.

El punt feble de la presència de vi català a Espanya és als restaurants. Mentre al canal alimentació la quota de mercat dels vins d’alguna denominació catalana és del 6’10%, als restaurants no arriba ni a l’1%, és del 0’70%

Pel que fa a denominacions d’origen als supermercats d’Espanya, la catalana que més ven és la DO Terra Alta, amb un 3’10% de quota de mercat tot i el descens del 0’40% respecte l’any anterior i en segona posició hi trobem la DO Catalunya que experimenta un descens notable, de prop de 2 punts i mig.

En canvi als restaurants espanyols el vi català que més surt és el de la DO Catalunya, amb un 0’5% de quota de mercat seguit de Penedès i Tarragona amb un 0’1%.